Laptele matern livrat bebeluşilor născuţi prematur, cu ajutorul voluntarilor pe motociclete

În orice situație sprijinul și implicarea concretă a oamenilor pot salva vieți. Articolul de mai jos este un exemplu despre cum o mână de oameni din New York au găsit o soluție extraordinară la nevoia de lapte matern cu care se confruntă copiii născuți prematur și mamele care nu pot alăpta.

În fiecare an, copii din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, îşi pierd viaţa din cauza faptului că nu au acces la laptele matern. În S.U.A., aceşti copii sunt adesea născuţi prematur şi au cu disperare nevoie de lapte matern, pentru a lupta adecvat împotriva infecţiilor şi pentru a se dezvolta. De cele mai multe ori, mamele lor nu reuşesc să aibă lapte necesar din motive medicale și datorită naşterii premature.

Şansele de supravieţuire ale copiilor născuţi prematur cresc dacă sunt hrăniţi cu lapte matern în locul laptelui praf din comerţ. De asemenea, dezvoltarea lor cognitivă şi psihologică se îmbunătăţeşte şi astfel se reduce numărul deceselor cauzate de boli legate de digestie cum ar fi enterocolita necrozantă, osteopenia, infecțiile nozocomiale sau deficienţele de vitamine și minerale.

Din fericire mai multe bănci pentru colectarea laptelui matern au început să apară pe întreg teritoriul SUA, înclusiv prima bancă din statul New York, denumită Banca pentru Lapte Matern din New York. Femeile care pot dona lapte matern sunt atent monitorizate prin teste de sânge, iar laptele lor este acceptat, pasteurizat şi livrat către mame şi bebeluşi care au nevoie de el. Se primesc donaţii de la mamele care au încheiat alăptarea pentru copii lor, de la mamele care şi-au pierdut copii şi care doresc ca alţi copii să beneficieze de laptele lor sau de la acele mame care pur şi simplu au mai mult lapte decât au nevoie proprii lor bebeluşi.

De curând, însă, banca s-a confruntat cu probleme în ceea ce priveşte găsirea unui mod cât mai eficient de livrare a laptelui, către cei care au nevoie de el, în condiţiile unui trafic atât de intens şi al agitaţiei de zi cu zi din oraşul New York.

„Ideea mi-a venit într-una din zile,  în timp ce eram blocată în trafic şi mă gândeam la modul în care motocicliştii reuşesc să îşi croiască drum printre maşini”, a declarat pentru publicaţia Babble, Julie Bouchet-Horwitz, o asistentă medicală, consultant pe probleme de lactaţie şi fondatoare a Băncii pentru Lapte Matern din New York. „Aşa că am intrat pe Google şi am încercat să găsesc un club de motocicliste, gândindu-mă că femeile vor fi receptive la ideea de a livra lapte matern pentru bebeluşii în nevoie.”

A găsit Clubul The Siren’s Women Motorcycle, cel mai vechi şi mai mare club de motociclişti din New York care are în componenţă doar femei. Ele provin din medii diferite şi au fost foarte încântate să-şi acorde o parte din timpul lor pentru a veni în ajutorul mamelor şi a copiilor lor. Au votat în unanimitate „da” pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

Membrii clubului reuşesc să distribuie aproximativ 14 litri de lapte matern pe zi.

„Cavalerii Laptelui” şi Banca pentru Lapte Matern din New York sunt un bun exemplu de solidaritate care vine în sprijinul mamelor şi femeilor. Societatea poate foarte uşor să le spună mamelor să apeleze la laptele praf din comerţ pentru a-i hrăni pe bebeluşii lor aflaţi la NICU (unitatea de terapie intensivă neonatală), dar, cum ultimele descoperiri ştiinţifice demonstrează că laptele matern este cel mai bun pentru bebeluşii născuţi prematur, este de apreciat gestul acestor femei care fac un efort substanţial pentru a veni în ajutorul semenilor lor.

Prelucrare după http://liveactionnews.org/volunteers-deliver-breast-milk-by-motorcycle-to-preemie-babies-in-need/

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer