Covid-19: Respectați drepturile religioase în fața morții. Oamenii care mor au nevoie să moară împăcați


Sunt pentru respectarea regulilor impuse de autorități. Cred că sunt necesare măsuri de protecție pentru prevenirea răspândirii epidemiei. Însă e momentul să atrag atenția că se întâmplă ceva extrem de distructiv pentru umanitate: răpirea drepturilor religioase în fața morții.

Un om care urmează să moară are două griji: să moară împăcat cu semenii și cu Dumnezeu. Sunt zeci de articole care arată că oamenii mor singuri în spitale, în izolare, fără a-și putea lua rămas bun de la cei dragi, fără să aibă aproape un om căruia să-i spună ce are pe suflet și fără asistență religioasă. Sunt multe familii care nu mai știu nimic de părinții, soții sau soțiile lor de când intră pe ușa spitalului până sunt sunați să vină să-i ia de la morgă.

După ce mor urmează altă durere de neînchipuit: sunt locuri în țară unde autoritățile fac presiuni ca oamenii să fie înmormântați fără preot. Înțeleg că e nevoie să fie maxim 8 persoane la înmormântare. Înțeleg că e nevoie, ca măsură de protecție, să fie duși direct la groapă. Dar ce ne face să fim atât de străini și lipsiți de respect pentru viața umană, încât să-i luăm omului dreptul de a i se face o ultimă rugăciune în această lume? Până și în țările păgâne martirii erau lăsați să-și spună ultima rugăciune înainte să li se taie capul.

Disprețul pentru sufletul omului și disprețul pentru credință nu țin de autorități și de reglementări. Ține de o atitudine comunistă, de ideologia de extremă stângă, care transformă omul într-o mașinărie, într-un obiect, care după ce s-a stricat trebuie aruncat la gunoi. O atitudine mai stângistă decât putem vedea la stângiștii americani. Ține de oameni care fac abuz de legi și ordonanțe și se bucură că au găsit prilejul să-și bată joc de ce are mai sfânt acest popor.

De exemplu, Domnul Marcel Vela, Ministrul de Interne, spune la București că știe că suntem un popor creștin, că e preocupat să găsească metode prin care oamenii să simtă Sărbătorile, încheie cu „Dumnezeu să binecuvinteze România”. Iar autoritățile locale din comuna Moșnița Nouă din jud. Timiș se cred mai presus și de Ministerul de Interne, și de Patriarhia Română, care, în colaborare cu autoritățile, a stabilit în mod unitar, la nivel național, desfășurarea slujbei de Înviere și a activităților de împărțire a Sfintei Lumini și a Paștilor și dau ordin propriu, prin care interzic împărțirea Sfintei Lumini și a Paștilor.

Am un respect deosebit pentru armată, pompieri, poliție, pentru clerici, pentru medici, pentru asistenți sociali. Uneori e foarte dificil să faci slalom printre toate problemele, să găsești soluții pentru milioane de oameni și să gestionezi crize care pot bloca totul. Dar am toleranță zero când apar abuzuri din partea autorităților statului și aș fi în stare să lupt până în pânzele albe pentru a nu ne întoarce la comunism.

Cred cu tărie că putem respecta izolarea și toate normele impuse de autorități, ce e scris negru pe alb în ordonanțe, fără să devenim inumani și fără să aruncăm la coș tot ceea ce civilizația creștină a construit în 2000 de ani. Dar pentru asta e nevoie să să avem dragoste și respect pentru viață.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer