Indiana: La nici o lună de la instalarea unei cutii speciale pentru nou-născuții abandonați, prima fetiță a fost salvată


În statul Indiana, dar și în alte state americane, legile permit părinților să lase în grijă un nou-născut la orice secție de primiri urgențe a unui spital, la sediul poliției sau al pompierilor fără a fi întrebați ceva sau trași la răspundere legal.

În acord cu această inițiativă legală numită Baby Safe Haven (Adăpost sigur pentru copii) au fost amplasate o serie de cutii – adăpost de siguranță în care nou-născuții pot fi abandonați în mod anonim fără a le fi pusă viața în pericol.

La mai puțin de 30 de zile de la amplasarea unei astfel de cutii în orașul Hammond din statul american Indiana a fost salvată o fetiță nou-născută în stare perfectă de sănătate.

În mai puțin de 90 de secunde de la amplasarea copilului în cutie, Spitalul Franciscan din Hammond a preluat nou-născutul în siguranță.

Cutiile sunt dotate cu sistem de climatizare, saltele moi si un sistem prin care pompierii sau polițiștii sunt alertați atunci când un bebeluș este abandonat.

Fondatorul acestui sistem de siguranță, Monica Kelsey, a fost ea însăși abandonată de părinți la naștere. Monica Kelsey a implementat modelul văzut la o biserică din Cape Town, Africa de Sud, unde părinții puteau să predea în acest mod un copil nou-născut fără a interacționa față în față cu cineva.

După cum se poate vedea din întâmplarea evocată, astfel de legi pot salva vieți.

Sursa: Live Action

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer