“Un tata nu este cel care da viata. Asta ar fi prea usor. Un tata este cel care ofera dragoste” – Denis Lord

Se tot vorbeste despre dragostea neconditionata dintre o mama si copilul ei? Dar cum se manifesta iubirea unui tata?

Din punctul sau de vedere, dragostea neconditionata a tatalui este diferita de cea a mamei. Si este normal. Pentru ca mama este cea care a purtat in pantece un sufletel noua luni. Pentru tata, acea dragoste se construieste in timp si implica rabdare.

Un tata bun va fi un model pentru copiii sai, la care acestia se vor raporta in viitor. Viitoarea femeie va cauta un barbat care sa aiba calitatile tatalui, in timp ce viitorul barbat va prelua valorile parintelui sau.

Tendinta este sa se produca un echilibru in familie, astfel incat copilul sa poata avea parte de timp de calitate atat cu mama, cat si cu tata.

De exemplu, cand tatii de fete se implica in treburile casnice, acesta este un model pentru copile, dupa care se vor ghida si in viitor. In acelasi timp, in ceea ce ii priveste pe baieti, ei au nevoie de un model de masculinitate in viata lor.

Totusi, problema cu prezenta tatalui in viata familiei tine foarte mult de doi factori: timpul lor si atitudinea cu care le sunt intampinate eforturile.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer