Despre cancer, copii, luptă și speranță: „Poți avea patru binecuvântări care vin în lume și apoi o veste devastatoare”

quadruplets-7

Una dintre cauzele crizei de sarcină este primirea de către femeia însărcinată a diagnosticului de cancer. E o veste teribilă, mai ales că adesea tratamentul trebuie început rapid. Sunt din ce în ce mai multe cazuri de femei care aleg să nască și apoi să înceapă tratamentul. În cazul Kaylei, realitatea că toate aspectele unei situații extreme au un sens împreună e subliniată de faptul ca ea a primit acest diagnostic după ce i se spusese că nu va mai putea avea copii. Și, nu a apărut un copil, ci patru!

În mai 2016, sergentul Charles Gaytan şi soţia sa Kayla, din Tennessee, s-au bucurat că soția a încheiat cu bine cele 5 luni de tratament împotriva cancerului. Doctorii le-au spus că nu vor mai putea avea copii, din cauza chimioterapiei. Cei doi soți aveau deja doi copii, Ethan, 11 ani, și Harper, 2 ani.

O lună mai târziu, doctorii au declarat-o vindecată pe soție. Tot în această lună, Kayla l-a sunat pe soț să îi spună că este însărcinată! „Am crezut că nu aud bine”, povestește sotul. Aveau patru copii!

Ulterior, în timpul sarcinii, Kayla a observat că simptomele de cancer i-au reapărut, iar doctorii, în urma testelor, au confirmat faptul că limfomul Hodgkin a revenit. Decizia luată de cei doi soți a fost să reia tratamentul împotriva cancerului după nașterea copiilor. Cvadrupleţii concepuţi în mod natural, s-au născut prin cezariană pe data de 30 decembrie 2016.

Publicaţia Daily Mail scrie că familia, care locuieşte lângă baza militară americană Fort Campbell din Tennessee, reuşeşte să facă faţă destul de bine situaţiei. Kayla urmează în prezent tratamentul împotriva cancerului, iar cei patru bebeluşi se află în unitatea de terapie intensivă neonatală. Ei au o evoluţie bună şi vor putea pleca acasă în următoarele săptămâni.

Cele întâmplate au atras atenţia presei naționale din SUA şi, pentru a veni în sprijinul lor, a fost deschis un cont de donaţii pe GoFundMe, pentru acoperirea cheltuielilor medicale. Așa s-au strâns peste 1 milion de dolari. „Mi-am redobândit încrederea în umanitate” a declarat Kayla revistei People. “A ști că există oameni care nici măcar nu ne cunosc, dar au vrut să ajute familia noastră este uimitor”.

Deşi în mod normal poate fi vindecat,  limfomul Hodgkin poate fi periculos dacă revine. Medicii i-au dat mamei un procent de 50% şanse de viață pentru următorii 5 ani. „Dar nu am altceva de făcut decât să mă lupt. Am un soț minunat și o familie care are nevoie de mine”. “Cu patru copii pe drum, nu înţelegeam cum de a putut să reapară. Am crezut că am scăpat după prima rundă de tratament”.

quadruplets-3

Astfel, la 30 de săptămâni de sarcină, Kayla a născut de urgenţă, prin cezariană, cei patru bebeluşi ai săi. Lilian, Victoria, Michael şi Charles au venit pe lume cântărind între 1 kg 130 de grame şi 1 kg 410 grame. La două săptămâni după naştere, medicii au început să-i administreze tratamentul împotriva cancerului (tratament cu celule stem, urmat apoi de 16 luni de chimeoterapie).

În lupta cu cancerul, Kayla spune că cei șase copii sunt cei care o întăresc cel mai mult. „Dacă nu i-aş avea pe ei, nu știu dacă aş fi atât de puternică cum sunt acum”. Ea a făcut publică povestea ei de viață cu speranța că poate împărtăși aceasta tărie cu alții.

“Nu poți să știi niciodată ce îți aduce viitorul. Poți avea patru binecuvântări care vin în lume și apoi o veste devastatoare”

Cu toate acestea, familia Gaytan nu îşi pierde speranţa. Kayla spune că ea şi soţul ei îşi pun toată încrederea în Dumnezeu, care îi va ajuta să facă faţă acestei situaţii. “Noi ştim că El are un plan special cu noi şi suntem convinşi că totul se va rezolva cu bine în final” , a declarat Kayla.

La începutul săptămânii, familia a postat un mesaj de mulţumire pe pagina lor de donaţii: “Cuvintele sunt prea sărace pentru a putea exprima recunoştinţa noastră. Nici în cele mai îndrăzneţe vise ale noastre nu ne-am putut imagina imensitatea sprijinului pe care l-am primit din partea voastră. Domnul să vă binecuvânteze. Din adâncul inimilor noastre, vă mulţumim din suflet – familia Gaytan”.

Surse: http://people.com/human-interest/kentucky-woman-gives-birth-to-quadruplets-while-battling-cancer-i-dont-have-a-choice-but-to-fight/,   http://www.lifenews.com/2017/01/31/woman-with-cancer-who-was-told-she-couldnt-have-kids-gives-birth-to-quadruplets/

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer