10+ proiecte online susținute în criză de România pentru viață. Inspiră-te. Implică-te. Dă mai departe


La început părea că izolarea socială va fi o vacanță, însă pentru mulți oameni această schimbare generează probleme psihologice, sociale, economice, de sănătate, care sunt foarte greu de gestionat. Vorbind cu unii dintre cei afectați de aceste probleme ne-am dat seama că e nevoie vitală de proiecte care să prevină comportamentele de risc, apariția lipsei de sens, acțiunile care pot distruge vieți și să sprijine oamenii aflați în izolare, în spitale, voluntarii, doctorii, pacienții, autoritățile.

În perioada epidemiei, România pentru viață derulează și sprijină mai multe proiecte online. Special pentru a aduna la un loc aceste proiecte, România pentru viață a inițiat site-ul www.faptepentruviata.ro.

Mai jos este lista proiectelor din ultimele două săptămâni desfășurate sau sprijinite de România pentru viață. Vor urma și alte proiecte pe care le vom anunța în curând.

1. „Discută probleme de familie cu Lavinia Stan” – întâlniri online pe Zoom în fiecare marți și vineri de la ora 19.00. Te poți înscrie completând acest formular.

2. „1 minut pro-viață” – Episoade de „1 minut pro-viață” pe teme pro-viață postate de Eliza-Maria Cloțea

3. Conferințele PFC online – Următoarea conferință online va fi joi, 9 aprilie, la ora 19.00. Invitat: Monica Radu. Temă: „Izolarea din perspectiva unei mame în scaun rulant”. Te poți înscrie completând acest formular.

4. Povești de curaj – Ioana Revnic oferă povestiri de curaj din istoria personală a unor oameni și din istorie, în format text, audio și video; Puteți asculta aici înregistrările. Abonează-te la canalul de Youtube pentru a vedea noi episoade. Trimite povestea de curaj a cuiva din familia ta pe adresa contact@faptepentruviata.ro.

5. Scriem împreună o poveste – Veronica Iani scrie povestiri pe baza unor sugestii de la părinți. Povestirile sunt însoțite de sugestii de activități cu copiii. Trimite-i Veronicăi sugestii de povestiri pe adresa scrieopoveste@gmail.com.

6. Spune-mi o poveste pentru suflet – înregistrări video cu povești pentru copii. Abonează-te la canalul de Youtube pentru a vedea noi episoade. Vrei să faci o înregistrare video cu o poveste pentru copii? Scrie-i Ioanei Revnic pe adresa spuneopovestepentrusuflet@gmail.com.

7. Webinarii pe teme pro-viață: abuz, relații toxice, violență, dependențe (jocuri video, jocuri de noroc, pornografie, alcool, droguri, fumat), trafic de persoane, criza de sarcină, sindrom post-avort, responsabilizarea față de libertatea personală și libertatea altora. Vrei să organizezi un webinar online pentru comunitatea ta (grup de prieteni, organizații, parohii, Școala Altfel)? Scrie-ne pe adresa comunicare@romaniapentruviata.ro.

8. Sprijin pentru organizațiile pro-viață locale prin organizarea unor webinarii pro-viață și oferirea unei burse pentru participarea la cea mai mare conferință din lume dedicată sprijinirii femeilor în criză de sarcină, organizată de Heartbeat Internațional.

9. Ateliere de dezbateri pro-viață – Dr. Alexandru Voropanov susține ateliere de argumentare aplicată și dezbateri pro-viață. Următoarele ateliere: 2 aprilie, ora 18.00, 7 aprilie, ora 18.00. Pentru atelierul din 2 aprilie te poți înscrie aici.

10. Bannere pro-viață – Vrei să faci bannere pro-viață care să fie postate în mediul online? Trimite un mail pe adresa olumepentruviata@gmail.com.

11. Filme pentru viață – Ai o sugestie de film pro-viață care nu a fost postat pe site? Scrie un mail la filmepentruviata@gmail.com.

12. Melodii pentru viață – Știi melodii pro-viață care merită promovate? Trimite un mail la melodiipentruviata@gmail.com.

13. Poezii pentru viață – Ai scris sau ai citit o poezie pro-viață? Ajută-i și pe alții să afle de ea. Trimite un mail la poeziipentruviata@gmail.com.

Dacă vrei să dezvolți un proiect și ai nevoie de sprijin, scrie-ne pe adresa comunicare@romaniapentruviata.ro. Dacă știi foarte bine limba engleză sau ești profesionist într-un domeniu și vrei să-ți pui la dispoziție abilitățile în această perioadă, scrie-ne și vom identifica un proiect la care să poți contribui. Dacă poți să ne sprijini financiar, donează în conturile menționate mai jos. Fiecare donație ne ajută să contribuim în mod profesionist la dezvoltarea culturii pro-viață și să ajutăm oamenii.

Alexandra Nadane

Președintele Asociației România pentru viață

Date pentru donații:

CUI 41210611

RO88RNCB0082163895060001 – RON

RO07RNCB0082163895060004 – EURO

RO77RNCB0082163895060005 – USD

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer