Nu vă temeți să primiți darurile care vi se dau – copiii. Sunt unice și irepetabile!

Foto: Dinu Savopol

Fiecare viață este un dar și nicio mamă nu poate ști în momentul în care rămâne însărcinată și se teme pentru viitorul copilului ei ce va fi cu viața acestuia și unde va ajunge, ce va construi și ce vise va împlini, pentru că așa a lăsat Dumnezeu, ca fiecare om să aibă un drum în viață și o misiune de împlinit pe acest pământ.

Nici un om nu este aruncat întâmplător în istorie. Fiecare om are capacitatea să lucreze binele în perioada istorică în care îi este dat să trăiască. Oricât de potrivnice au fost vremurile, binele nu a fost niciodată imposibil de realizat.

Așa cum noi nu știm dacă mâine mai trăim ori plecăm în veșnicie, nici un părinte nu poate ști atunci când se concepe un copil nenăscut în burtica unei mame că va avea sănătatea, capacitatea și putința de a-și susține copilul pe drumul pe care și-l dorește pentru acesta, că va putea să-i ofere absolut totul sau că acel copil va avea o viață grea și imposibilă, ori că nu va avea nicio șansă să se bucure de ea. Asta pentru că părinții sunt ușa prin care Dumnezeu trimite îngeri în lume. Ei pot alege să-i primească sau să le curme viața. Viitorul nu-l pot cunoaște și nu le aparține. Și cel mai dorit copil poate rămâne orfan, iar cel mai nedorit copil să se bucure de dragostea unei familii și să ajungă acolo unde alții nici nu ar fi visat vreodată.

Și dacă copiii sunt îngerii pe care Dumnezeu îi trimite în lume, oare nu va purta El de grijă îngerilor săi? Cine dintre noi poate spune că doar părinții le-au rezolvat toate problemele în viață sau că doar părinții i-au ajutat să treacă prin absolut toate problemele dificile din viață ori că părinții au fost non-stop lângă ei și i-a ferit de orice rău? Cred că nimeni. Și asta pentru că acesta e rolul lui Dumnezeu, nu al părinților. Vocația părinților este să primească și să lucreze darurile lui Dumnezeu, care sunt copiii. Fuga de această vocație și refuzul de a primi viața se transformă în regret, nefericire, neîmplinire.

Nu vă temeți să primiți darurile care vi se dau – copiii. Sunt unice și irepetabile!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer