Copilul prematur de dimensiunea unei sticle de Cola care a primit 2% șanse să trăiască se bucură de viață

Molli Potter era însărcinată în 18 săptămâni când a ajuns la un spital din Pensacola. Medicii i-au spus soțului ei, Robert, să se aștepte la ce e mai rău. Spitalul a refuzat să îi ofere asistență medicală copilului, spunând că acesta are doar 2% șanse de supraviețuire, iar dacă va supraviețui va fi invalid. Dar părinții lui, care au suferit două pierderi de sarcină în anul anterior, erau hotărâți să lupte pentru fiul lor: „Dacă el luptă, vom lupta și noi indiferent de situație!”.

Molli a stat trei săptămâni internată în spital, iar în acest timp soțul căuta un alt spital care să accepte să o primească și să acorde asistență medicală copilului. După ce a fost refuzat de 15 spitale din trei state, soțul a reușit: al șaisprezecelea spital unde s-a interesat i-a acceptat. Au mers acolo și Cullen s-a născut prematur, prin cezariană, la numai 22 de săptămâni, în Spitalul pentru Copii și Femei din Mobile, Alabama (SUA).

Spitalul din Pensacola și primele 15 la care a apelat au considerat inutile transferul și încercarea de salvare. S-au înșelat. Când Cullen s-a născut prematur, el a cântărit doar 400 de grame. Era cam cât o cutie de Cola! Dar pentru că spitalul pentru Copii și Femei din Alabama nu a refuzat să îi ajute pe părinții, Cullen a supraviețuit.

„Ei cred în acești copii mici și le dau șansa la lupta pe care o merită. Mă rog ca mai mulți medici din spitale să vadă mărturii precum cea despre fiul meu și multe altele și sper că își vor regândi politica și vor da tuturor copiilor șansa pe care o merită” a scris Molli pe Facebook.

În prezent, după cinci luni de la naștere, si la câteva săptămâni de la data teoretică dacă s-ar fi născut la termen, Cullen are 5 kilograme și nu are probleme majore de sănătate. Pediatrul spune că își ține capul ca un copil de patru luni.

Când a părăsit unitatea de terapie intensivă pentru nou născuți (NICU), personalul a organizat un mic eveniment „de absolvire”, iar Cullen a fost îmbrăcat cu robă si cu o tocă mică, cumpărată de Molli de la Build-A-Bear. Era mai mare dragul sa o vezi pe asistenta care a avut grija de el, Jewel Barbour, cum îl plimba cu mândrie pe holurile spitalului!

24 de săptămâni este considerată vârsta de viabilitate a sarcinii, însă progresele în medicină dovedesc din ce în ce mai mult că, asemenea lui Cullen, mulți copii prematuri sunt capabili să supraviețuiască. Aceste situații demonstrează și umanitatea copiilor prematuri, care la 22 de săptămâni în SUA sunt victime ale avortului. Acești copii sunt vii și capabili să simtă durere, prin urmare viața lor trebuie protejată atât înainte, cât și după naștere.

Sursă: https://www.liveaction.org/news/doctors-premature-2-chance-thriving/

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer