Filme pro-viață tot anul. Vezi calendarul proiecțiilor online organizate de Asociațiile „România pentru viață” și „Studenți pentru viață”


Activitățile pro-viață continuă și în timpul anului. Vizionarea filmelor pro-viață este o activitate foarte folositoare pentru adolescenți, tineri și adulți de toate vârstele. Filmele pro-viață reușesc să arate ce simte o femeie în timpul crizei de sarcină, care este realitatea tragică pe care o produce avortul și ce pot face cei care își doresc să sprijine viața.

În fiecare sâmbătă la ora 20.00 vă așteptăm la o proiecție online de film pro-viață, cu excepția perioadelor de sărbători. Proiecțiile de film se desfășoară pe Zoom. Pentru a participa e nevoie să faci o „rezervare” pe adresa filmeproviata@romaniapentruviata.ro, în care să scrii numele filmului și ziua în care vrei să participi.

După fiecare proiecție online de film vom organiza o dezbatere pe tema filmului respectiv.

Iată calendarul proiecțiilor online de filme pro-viață din anul 2021:

Aprilie

Alegerea lui Alison” – Sâmbătă, 10 aprilie, ora 20.00

Botez” -Sâmbătă, 17 aprilie, ora 20.00

Ostrov” – Sâmbătă, 24 aprilie, ora 20.00

Mai

Trapped” – Sâmbătă, 15 mai, ora 20.00

It’s a girl” – Sâmbătă, 22 mai, ora 20.00

Gimme Shelter” – Sâmbătă, 29 mai, ora 20.00

Iunie

11:30” – Sâmbătă, 5 iunie, ora 20.00

Waitress” – Sâmbătă, 12 iunie, ora 20.00

Bella” -Sâmbătă, 19 iunie, ora 20.00.

Unplanned” – Sâmbătă, 26 iunie, ora 20.00

Iulie

Alegerea lui Alison” – Sâmbătă, 3 iulie, ora 20.00

Sexul are un preț” – Sâmbătă, 10 iulie, ora 20.00

Botez” – Sâmbătă, 23 iulie, ora 20.00

Unplanned” – Sâmbătă, 31 iulie, ora 20.00

August

Waitress” – Sâmbătă, 7 august, ora 20.00

Trapped” – Sâmbătă, 14 august, ora 20.00

Unplanned” – Sâmbătă, 21 august, ora 20.00

Bella” – Sâmbătă, 28 august, ora 20.00

Septembrie

Alegerea lui Alison” – Sâmbătă, 4 septembrie, ora 20.00

Gimme Shelter” – Sâmbătă, 11 septembrie, ora 20.00

Unplanned” – Sâmbătă, 18 septembrie, ora 20.00

11:30” – Sâmbătă, 25 septembrie, ora 20.00

Octombrie

Botez” – Sâmbătă, 2 octombrie, ora 20.00

Waitress” – Sâmbătă, 9 octombrie, ora 20.00

Alegerea lui Alison” -Sâmbătă, 16 octombrie, ora 20.00

Trapped” – Sâmbătă, 23 octombrie, ora 20.00

Unplanned” – Sâmbătă, 30 octombrie, ora 20.00

Noiembrie

11:30” – Sâmbătă, 6 noiembrie, ora 20.00

Gimme Shelter” – Sâmbătă, 13 noiembrie, ora 20.00

It’s a girl” – Sâmbătă, 20 noiembrie, ora 20.00

Unplanned” – Sâmbătă, 27 noiembrie, ora 20.00

Decembrie

Waitress” – Sâmbătă, 4 decembrie, ora 20.00

Alegerea lui Alison” -Sâmbătă, 11 decembrie, ora 20.00

Unplanned” – Sâmbătă, 18 decembrie, ora 20.00

Informații despre filme:

Unplanned” este o dramatizare după bestseller-ul autobiografic omonim al cunoscutei activiste americane pro-viață, Abby Johnson. În film este prezentată uimitoarea transformare a vieții lui Abby, urmărind drumul plin de provocări parcurs de aceasta de la director în cadrul unei clinici din Texas a Planned Parenthood, principala rețea de avorturi din SUA, la unul din liderii mișcării pentru viață și susținătoare a femeilor în criză de sarcină.

Alegerea lui Alison” redă frământările prin care trece o tânără în criză de sarcină, într-un dialog al conștiinței ei cu Dumnezeu, chiar în sala de așteptare a unei clinici de avorturi.

Bella” este un film emoționat despre adopția care salvează vieți. Un film a cărui proiecție a salvat deja vieți.

Botez” este o drama-acțiune, plină de emoții, care, prin prisma istoriei destinului unei femei, relatează soarta multor familii din Moldova din ultimii 50 de ani.

11:30” se bazează pe nuvela scriitorului basarabean Ghenadie Postolachi „Piedici neînsemnate”. Protagoniștii filmului, doi tineri, Vadim și Simona sunt puși față în față cu decizia de a păstra sau nu copilul pe care îl poartă Simona. În timp ce Vadim insistă și face tot posibilul ca avortul să aibă loc, Simona este măcinată de frământări. Un șir de întâmplări îl împiedică pe Vadim să ajungă la clinica unde urma să aibă avortul. În timp ce Vadim luptă cu moartea, se produce o minune care le rezolvă pe toate.

Gimme Shelter” prezintă povestea unei adolescente în criză de sarcină, care este alungată de acasă de mama ei. Ea încearcă să îl găsească pe tatăl ei biologic pentru a-i cere ajutorul. Tatăl îi pune însă fetei o condiție pe care ea o consideră inacceptabilă. Ajunsă pe străzi, viața ei devine o luptă pentru supraviețuire.

It’s a girl” prezintă drama celor peste 200.000.000 de femei, care nu s-au născut ca urmare a avorturilor selective în funcție de sex, majoritatea în India și China. Regizorul a dorit să realizeze un documentar despre traficul de femei. Când a întâlnit în India o femeie care și-a ștrangulat 8 fiice nou-născute pentru că erau fete și nu băieți, s-a decis să realizeze acest film deosebit.

„Trapped” prezintă povestea unei adolescente în criză de sarcină care se simte prinsă în capcană. Teama, incertitudinile, nehotărârea partenerului complică situația, dar găsește un sprijin important la un centru de criză de sarcină din oraș.

Ostrov” un film pe care l-am propus nu doar pentru scena în care o tânără însărcinată este povățuită, într-un fel aparte, să nu facă avort, ci pentru că mesajul filmului este de folos pentru orice femeie ori bărbat care se simt responsabili pentru de avort.

Waitress” prezintă povestea unei tinere chelnerițe, Jenna, care are un soț abuziv și un job fără perspectivă. Într-o zi, Jenna află în mod neașteptat că este însărcinată, iar singurele persoane care o sprijină sunt doi colegi de serviciu. Jenna decide să plece din relația abuzivă și se înscrie la un concurs de plăcinte, pe care speră să-l câștige pentru a se putea întreține. În drumul ei către o nouă viață alături de copil apar și alte persoane care o susțin. Ceea ce părea un drum fără incertitudini devine un drum al victoriei: un restaurant ajunge să poarte numele fetiței ei, Lulu.

Sursă: marsulpentruviata.ro.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer