Ashley Bratcher, actrița din Unplanned, a creat un program pro-viață de burse școlare pentru femeile care au depășit criza de sarcină. Descoperiți istoria din spatele acestei decizii


Ashley Bratcher, actrița din filmul Unplanned, și-a dorit să pună în practică afirmația care spune că „faptele vorbesc mai mult decât cuvintele”, așa că s-a asociat cu Heartbeat Internațional pentru a crea un program de burse școlare pentru femeile care primesc vestea unei sarcini neașteptate și se tem că nu își vor putea completa educația. Programul a început deja să primească donații, iar mamele vor primi o bursă anuală de 5000$ pentru a-i investi în educația lor.

„În timp ce planurile se schimbă atunci când apare o sarcină neașteptată, nu înseamnă că visele trebuie să se oprească complet. Vom onora aceste femei curajoase care au ales viața cu o bursă anuală de 5000$ pe care să o investească în educația lor. Prin încurajarea alegerilor pozitive putem transforma familiile și comunitățile”, a spus Ashley.

Ashley a luat această decizie după rolul din film și după ce au contactat-o foarte multe femei care i-au spus mărturiile lor despre criza de sarcină: „Unele femei mi-au descris eforturile pe care le-au făcut pentru a alege viața și despre situațiile în care continuarea sarcinii interferează cu continuarea studiilor. Atunci mi-am dat seama că este nevoie să schimbăm stigmatizarea din jurul sarcinilor neașteptate”. Ashley a spus că a creat acest program de burse pentru a transmite mesajul că femeile trebuie să fie conștiente că viața lor nu se oprește ca urmare a unei sarcini neașteptate și pentru a le ajuta în mod concret să își continue educația.

Decizia lui Ashley este extraordinară, dar oare cum a ajuns în acest punct o actriță care înainte de Unplanned nu avea o implicare publică pro-viață?

Filmul Unplanned este cel mai puternic film pro-viață realizat vreodată. A fost văzut deja de zeci de milioane de oameni și a schimbat nu doar viețile femeilor în criză de sarcină, ci și viețile multor angajați din industria avorturilor.

Unplanned prezintă drumul plin de provocări parcurs de Abby Johnson de la director în cadrul unei clinici de avorturi din Texas a Planned Parenthood, cea mai mare rețea de clinici de avorturi din SUA, la o personalitate a mișcării pro-viață și o susținătoare a femeilor în criză de sarcină. Filmul dezvăluie momentul care a transformat viața lui Abby: trecerea de la convingerea falsă că avortul ajută femeile la înțelegerea realității că avortul distruge viața unui copil și este o traumă pentru femeie. Cuvintele lui Abby: „Credeam că le ajut pe femei, dar mai mult le făceam rău decât bine. Totul până am văzut un copil luptându-se pentru viața lui și atunci toată lumea mea s-a prăbușit și am înțeles atrocitatea acțiunilor mele”.

De când a părăsit industria avorturilor, Abby a încurajat zeci de mii de femei în criză de sarcină, a inițiat proiecte de susținere dedicate lor, a susținut centrele pentru femeile în criză de sarcină, iar în prezent este mamă a 8 copii. În 2017, după ce uraganul Harvey a devastat sudul Texasului, Abby a organizat o campanie de strângere de fonduri și produse pentru femeile însărcinate afectate de această calamitate. A strâns atunci scutece, pamperși, hrană pentru copii, lapte praf formulă şi alte produse alimentare, pătuţuri pentru nou-născuți, leagăne pentru bebeluşi, scaune speciale auto, jucării, căni şi biberoane și tot ce ajută la îngrijirea copiilor. Asta în timp ce Planned Parenthood solicita donații populației pentru a furniza avorturi gratuite acestor femei, ceea ce în opinia lui Abby Johnson nu însemna altceva decât „sporirea suferinței lor”.

Alegerea de a urma binele, mai ales când lucrezi într-o industrie care promovează exact opusul, e grea și necesită un mare curaj. Dar Dumnezeu nu te lasă niciodată singur pe această cale și eforturile nu vor fi în zadar. A durat nu mai puțin de 10 ani de la plecarea lui Abby din funcția de director al Planned Parenthood până a apărut filmul Unplanned și a fost nevoie de un efort uriaș de profesionalism și de resurse pentru mișcarea pro-viață din SUA pentru ca mărturia ei să devină film.

Da, după vestea plecării unui director Planned Parenthood în mișcarea pro-viață, care a străbătut ca un fulger lumea, a fost nevoie de 10 ani de implicare publică profesionistă din partea lui Abby pentru ca mărturia ei să se transforme într-un foc din ce în ce mai mare, care schimbădin ce în ce mai multe vieți. Și, să nu uităm, a fost nevoie de aproape 50 de ani de implicare constantă a oamenilor din mișcarea pro-viață din SUA pentru a se ajunge în 2019 la un nivel de profesionalism și la posibilitatea de a avea o susținere financiară și publică pentru a face din Unplanned un film atât de bun. Da-ul spus de Ashley când i s-a propus acest rol și ce face ea acum au venit pe construcția timp de 10 ani a lui Abby și pe construcția timp de 50 de ani a mișcării pro-viață din SUA.

Am avut bucuria să o ascult pe Ashley la Conferința organizată anul acesta în Dallas de Heartbeat Internațional, unde a vorbit despre Unplanned. A povestit că într-o zi a primit un mesaj pe Instagram de la producătorii filmului în care aceștia îi spuneau că este cea mai potrivită pentru rolul din film. Cu toate că nu colaborase înainte cu mișcarea pro-viață, a simțit că e un plan a lui Dumnezeu acolo și a zis da. Iar da-ul acesta a însemnat un pas important nu doar pentru rolul din film, ci și pentru deschiderea unui nou drum: în prezent Ashley a devenit o ambasadoare pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină. Asta însemnând și că a devenit și o țintă a activiștilor pro-avort, care o atacă în toate modurile posibile și o vor ataca în continuare.

Aceasta este istoria pe scurt a deciziei lui Ashley Bratcher de a porni programul de burse pentru mame. Nouă ea ne dă șansă să facem prognoza viitorului mișcării pro-viață din România. Vrem să trăim într-o lume pentru viață? Atunci trebuie să înțelegem că lucrurile nu se schimbă de azi pe mâine și că e nevoie de implicare constantă și profesionistă, de făcut un pas în fiecare zi, timp de zeci de ani de acum încolo. Sunteți gata să continuați sau să începeți?

Sursă: DailyWire

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer