O fostă angajată a clinicilor de avort Planned Parenthood a strâns o colectă de bani pentru femeile însărcinate victime ale uraganului Harvey

LiveSiteNews.com

Susţinătoarea mişcării pro-viaţă, Abby Johnson a parcurs un drum extraordinar de la promovarea avortului în rândul femeilor imediat după producerea unui uragan, în 2005, la promovarea vieţii şi la a răspunde cu adevărat nevoilor femeilor după un alt uragan, în 2017.

Imediat după trauma devastatoare produsă de uraganul Harvey, gigantul clinicilor de avort Planned Parenthood a solicitat populaţiei donaţii pentru a finanţa avorturile gratuite. Abby Johnson, pe vremea când era directoare a unei clinici de avort Planned Parenthood din Houston, a făcut acelaşi lucru în anul 2005, în urma uraganului Katrina. Acum, ea răspunde apelului la asistenţă ca urmare a uraganului Harvey făcând „ceva cu adevărat util” pentru femeile însărcinate.

Abby şi alți foşti angajaţi ai clinicilor de avort au completat registre întregi cu numărul de bebeluşi aflați în nevoie şi au strâns donaţii pentru a ajuta femeile însărcinate. Organizaţia ei intitulată „And Then There Were None” (ATTWN) a reuşit să colecteze mai mult de 22.968 de scutece, 38.409 de pachete de şerveţele umede, 655 de kilograme de alimente pentru copii şi 1.170 de sticle de lapte praf, formula pentru bebeluşi, alături de alte sute de articole pentru femeile însărcinate care au fost nevoite să-şi părăsească locuinţa ca urmare a uraganului.

„Ne-am dorit cu adevărat să schimbăm în mod pozitiv viața mamelor însărcinate care s-au confruntat cu situații dificile în urma devastărilor provocate de uragan”, a explicat Abby. „În timp ce în anul 2005 credeam că le ajut pe femei încercând să le obţin avorturi gratuite, în urma dezastrului produs de uraganul Katrina, în realitate, nu făceam altceva decât să contribui şi mai mult la suferinţa lor. Acum a venit timpul să facem ceva diferit, ceva cu adevărat util pentru ele.”

Organizaţia ATTWN a ajutat în mod direct peste 150 de familii să obțină scutece, şervețele umede, consumabile pentru alăptare, produse pentru igienă feminină, hârtie igienică, sticluţe pentru lapte, pătuțuri şi cărucioare.

„Generozitatea oamenilor din întreaga țară a fost uluitoare”, ne-a declarat Abby. „Am reuşit să strângem articole din donaţii în valoare de aproape 20.000 de dolari şi să le distribuim direct către familiile aflate în nevoie”.

Până la acest moment, alături de scutece, serveţele, hrană pentru copii, lapte praf formulă şi alte produse, organizaţia ATTWN a mai primit şi peste 200 de pătuţuri pentru nou-născut, leagăne pentru bebeluşi, scaune speciale auto şi peste o mie de covrigei dentari, jucării, căni şi biberoane.

Pentru a ajuta femeile însărcinate victime ale uraganului, organizaţia ATTWN a făcut un parteneriat cu Centrul de ajutor pentru femeile însărcinate din Houston, unde familiile puteau obţine produsele de care aveau nevoie fără nici un cost.

Abby şi-a dorit să se implice pentru întrajutorarea femeilor însărcinate deoarece a cunoscut „traumele emoţionale, fizice şi spirituale ale avortului fiind în prima linie, încă de pe vremea când lucra la clinica de avort Planned Parenthood”.

Organizaţia ATTWN este special înfiinţată pentru a asista foşti angajaţi ai clinicilor de avort să iasă din această afacere destructivă. La modul cel mai practic, organizaţia îi ajută pe foştii angajați ai clinicilor de avort să-şi găsească locuri de muncă, să-şi gestioneze finanţele şi să obţină locuinţe. Organizaţia oferă, de asemenea, asistență religioasă pentru cei care au fost afectaţi şi traumatizaţi pe perioada cât au lucrat în industria avortului.

Abby şi-a părăsit postul de director al unei clinici de avort Planned Parenthood în 2009, după ce a văzut un avort pe viu cu ajutorul unui ecograf cu ultrasunete. A fost şocată să vadă cât de asemănător era bebeluşul care urma să fie avortat cu propria ei fiică, aflată la acel moment în burtică, ea fiind însărcinată, aşa cum o ştia din imaginea făcută la ecograf. Ea a văzut, de asemenea, cum bebeluşul se răsucea şi se zbătea pentru a evita aspiratorul utilizat în timpul procedurii de avort.

Abby a scris despre această experienţă în cartea sa “Unplanned: The Dramatic True Story of a Former Planned Parenthood Leader’s Eye-Opening Journey across the Life Line –De-planificat: Povestea dramatică dar adevărată a unei călătorii revelatoare către mişcarea pro-viaţă a unui fost leader al clinicilor de avort Planned Parenthood”.

„În scurt timp”, a scris ea, „bebeluşul arăta …. stors ca o cârpă,  încolăcit şi ghemuit. Apoi a fost mototolit şi a dispărut prin tubul de aspirație înaintea ochilor mei. Ultimul lucru pe care l-am văzut a fost mica coloană vertebrală perfect formată pe care a înghiţit-o imediat aspiratorul fără să mai existe nimic apoi.”

Abby şi-a înaintat demisia câteva zile mai târziu şi de atunci a devenit un membru activ al mişcării pentru viață.

„Sunt pro-viață pentru că sunt pro-iubire”, afirmă ea pe blogul ei personal. „Fiecare viaţă, de la copilul aflat în pântecele mamei sale pînă la persoanele în vârstă, inclusiv viaţa angajaţilor care lucrează în clinicile de avort, are o valoare incredibilă şi o însemnătate deosebită.” „Noi credem cu tărie că avortul nu face altceva decât să răpească femeilor demnitatea lor”, a continuat ea. „Iar maternitatea este cea care face femeile să devină mai puternice.”

„Organizaţia noastră ATTWN este pro-viață, fără excepții. În timp ce credem şi susţinem din toată inima toate eforturile paşnice ale mişcării pro-viață, ATTWN încearcă să pună capăt avortului din interior.”

Şi alţi lideri ai mişcării pro-viaţă din Statele Unite recunosc contribuția unică şi influenţa puternică pe care organizaţia ATTWN o exercită în cadrul mişcării pro-viaţă:

„Nu știu ce ar face mișcarea pro-viaţă fără contribuţia ATTWN”, a declarat Lauren Muzyka de la organizaţia Sidewalk Advocates for Life. „Consilierii noștri care stau pe trotuarele din faţa clinicilor de avort au fost în măsură să ofere, în mod confidențial, ajutor angajaţilor care lucrează în aceste clinici, numai datorită multitudinii de resurse puse la dispoziţie prin intermediul ATTWN. Iar aceasta are un rol esenţial în schimbarea mentalităţilor când vine vorba de lupta pentru apărarea vieții şi a valorilor ei!”

 

Prelucrare după:      https://www.lifesitenews.com/news/former-abortion-workers-amass-donations-for-pregnant-moms-hurricane-victims

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer