CEDCD: APEL către oamenii talentați, cu inimă de voluntar din industria creativă

Dragi prieteni din industria creativă,

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) va lansa curând o platformă online de resurse și învățare pentru profesorii din România. Această platformă își propune să ofere dascălilor materiale didactice și de învățare pentru ca aceștia să fie în măsură să răspundă nevoilor copiilor cu dizabilități și pentru a facilita incluziunea acestora în școlile din România.

Probabil că știți faptul că educația copiilor cu dizabilități în România este o problemă spinoasă; peste 11.000 de copii fiind neșcolarizați, iar 31.000 sunt izolați în școli speciale. Încet, încet, însă prin eforturile părinților și ale societății civile copiii cu dizabilități au început să acceseze școlile de masă.

Pentru că dascălii din școlile de masă nu sunt pregătiți să gestioneze copiii cu diferite tipuri de dizabilități la clasă, iar sistemul este încă rezistent la schimbare, noi facem un pas în față și dorim să le oferim profesorilor materiale de training de psihopedagogie incluzivă, managementul clasei și al școlii incluzive.

În acest efort laborios, avem nevoie de sprijinul voluntar al unor oameni talentați, care pe lângă conținutul didactic oferit de noi, să sprijine efortul de creare a unei atmosfere incluzive în școli.

Pe scurt:

Avem nevoie  de mai mulți oameni talentați care, fiecare individual, să creeze un poster/afiș cu un slogan sau cu o imagine care să promoveze ideea de INCLUZIUNE și ACCEPTARE a DIVERSITĂȚII în școli cu accent pe dizabilitate.***

Nu există restricții de formă (Vertical sau landscape)

Dimensiuni: suficient de mare pentru a fi printat în format de afis A1/A2

Forma finală trebuie transmisă ca fisier jpg/png sau pdf.

Vizualurile vor fi uploadate într-o secțiune dedicată pe platforma noastră de unde profesorii din întreaga țară le vor putea descărca, printa și afșa în clase și în școli.

În măsura posibilităților vom printa și noi un număr de afișe și distribui școlilor partenere.

Fiecare artist/companie își poate inscripționa creația cu logoul personal sau numele artistului, care va fi recunoscut ca partener al campaniei noastre intitulate: ”Învață-mă cum pot eu!”

Data limită de înscriere în campanie este 15 noiembrie 2017.

Data limită de trimitere a creațiilor este 30 noiembrie 2017.

Pentru detalii suplimentare și înscriere, vă rugăm să transmiteți un email la adresa madalina.turza@cedcd.ro 

Vă mulțumim!

Echipa CEDCD

***Notă: Dizabilitatea NU este numai o condiție fizică. Există multiple tipuri de dizabilități, inclusiv cele intelectuale (Autism, Sindrom Down, ADHD), adică care nu sunt ”vizibile”, deci reprezentarea vizuală nu este obligatoriu să cuprindă simbolurile vizuale ale dizabilității fizice.

Sursă: http://www.cedcd.ro/apel-catre-oamenii-talentati-cu-inima-de-voluntar-din-industria-creativa/

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer