Ultima Liturghie la biserica din Vința (Apuseni). Monumentul istoric va fi acoperit de steril

Mulți dintre noi știm biserica acoperită cu steril din satul Geamăna din Apuseni. O privim cu durere, dar și cu gândul că nenorocirea s-a întâmplat în timpul comunismului și era greu de făcut ceva.

Biserica din satul Geamăna acoperită de steril

Am primit vestea că ieri s-a oficiat ultima Liturghie la biserica din Vința, sat apropiat de Geamăna. Halta de steril mai are un metru până să inunde biserica veche de aproape 300 de ani și casele oamenilor.

Suntem în 2018 cu o mulțime de posibilități de implicare și de salvare a unei biserici monument istoric. De ce sătenii s-au luptat singuri pentru ea și vocea lor nu a ajuns în spațiul public?

Ce ne oprește, având în vedere că trăim în libertate, să facem tot ce ne stă în putință pentru a opri acest dezastru?

Nu „statul” (ca ceva impersonal ori doar al oamenilor politici, dar care nu ne privește pe noi) este responsabil de astfel de lucruri – în România sunt milioane de adulți care ar putea face ceva în astfel de situații, dacă ar trece de la pasivitate la implicare.

1 comments On Ultima Liturghie la biserica din Vința (Apuseni). Monumentul istoric va fi acoperit de steril

  • Bucuță Anca-Despina

    Trebuie salvată Biserica din Vința!Să trimitem cât mai multe petiții de susținere.
    Am înțeles că au început verificarea stării bisericii de către specialiști.Să sperăm că se vor mișca repede.Vor s-o strămute în altă zonă.Biserica reprezintă un simbol al nostru,al poporului român.Români, implicați-vă!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer