„How Far I’ll Go” cântat la pian de trei adolescente cu Sindrom Down

Mulți dintre noi ne întrebăm cât de departe ar putea ajunge în viață copiii care sunt diagnosticați intrauterin cu posibilitatea de a avea Sindrom Down.

În jurul nostru se întâmplă adesea ca tinerii și copiii să fie descurajați când vor să-și îndeplinească visurile, dar cei mai descurajați sunt copiii cu Sindrom Down, cărora nu doar că li se taie aripile, dar la 90-96% dintre ei nu li se oferă nici măcar șansa să se nască (în UE, 96% dintre copiii diagnosticați intrauterin cu sindrom Down sunt avortați, în SUA procentul este de 90%). Înainte ca oricine să le vadă chipul și să le iubească zâmbetul li se pun etichete, iar părinților li se spune că sunt o povară, că se vor chinui cu ei o viață întreagă și că vor fi inutili pe acest pământ.

Contrar prejudecăților, sunt multe persoane cu Sindrom Down care au o viață și o carieră de succes. Actori, jurnaliști, fotografi, manageri de restaurante, sportivi, chiar și fashion designeri cu Sindrom Down. Dar pentru că moartea sau viața copiilor cu Sindrom Down este decisă înainte ca ei să poată spune sau arăta ceva, cei mai mulți dintre ei nu ajung niciodată să aibă șansa de descoperi cât de departe pot ajunge.

Cred că TOATE persoanele cu Sindrom Down pot ajunge foarte departe, dacă le oferim iubire, și anume pot ajunge să își împlinească rostul lor în această lume pe care nu îl știm dinainte, dar îl descoperim pe parcurs. Și cred că unele persoane cu Sindrom Down vor avea cariere profesionale sau familiale de nebănuit, așa cum sunt exemplele de mai sus și altele, așa cum ar fi fost unii dintre cei care nu au fost lăsați să se nască și așa cum vor fi unii dintre cei care vor fi lăsați să se nască.

Pentru a vedea toate acestea, pentru a nu risipi potențialul lor, e nevoie de dragoste: pentru că dragostea este cea care salvează cu adevărat vieți și arată potențiale minunate!

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer