Mitropolitul ortodox Tihon a fost invitat să rostească rugăciunea de deschidere la a 45-a ediție a Marșului pentru viață de la Washington

În SUA, creștinii ortodocșii reprezintă circa 2% din populație. Deși procentul este atât de mic, în ultimii ani ierarhii ortodocși au fost invitați în mod repetat să se implice în cele mai importante evenimente ale Marșului pentru viață de la Washington. Aceste invitații au venit în urma participării ortodocșilor și a declarațiilor publice de susținere din partea multor episcopi ortodocși în cadrul ultimelor ediții ale Marșului, dar și pentru eforturile de protejare a vieții copiilor nenăscuți și de sprijinire a femeilor în criză de sarcină pe care le fac instituțiile ortodoxe din SUA.

Anul acesta, la invitația IPS Arhiepiscop Demetrios, președintele Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii, delegația ortodoxă va fi condusă de IPS Mitropolitul Tihon, de la Orhodox Church of America.

Din delegația care va participa la Marșul pentru viață desfășurat în 19 ianuarie la Washington mai fac parte IPS Mihail al New York-ului (OCA), PS Melchisedec al Pittsburgh-ului (OCA), clerici, studenți teologi și numeroși credincioși ortodocși din Statele Unite.

Mitropolitul Tihon va oficia rugăciunea de deschidere înaintea începerii Marșului pentru viață, apoi se va afla pe scena Marșului pentru viață alături de Cardinalul Timotei Dolan de New York.

Tema marșului din SUA din acest an este „Love saves lives” (Dragostea salvează vieți), iar mesajul este că „puterea adevăratului spirit și misiuni a mișcării pro-viață le va da putere și altora să aleagă viața prin puterea iubirii”.
Marșul va începe la amiază, la Twelfth Street. Imediat după rugăciunea de deschidere a Mitropolitului Tihon, participanții creștin-ortodocși se vor aduna la bannerul „Creștinii ortodocși pentru viață”, care va fi desfășurat în partea stângă a scenei între Constitution Avenue și Twelfth Street NW.

Înainte de Marșul pentru viață, la ora 9:00, Mitropolitul Tihon va oficia Sfânta Liturghie pentru Sărbătoarea Botezului Domnului, sărbătorit pe stil vechi, din Catedrala Sfântul Nicolae din Washington DC.

Sursa: https://oca.org/news/headline-news/metropolitan-tikhon-to-deliver-opening-prayer-at-45th-dc-march-for-life-on

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer