Un absolvent de Teologie cu dizabilități a deschis prima pensiune dedicată persoanelor cu dizabilități din România

Marian Ilie (37 de ani, Tulcea) a absolvit Facultatea de Teologie, dar un accident petrecut în toamna anului 2002 i-a schimbat viața pentru totdeauna.  Deși este imobilizat de peste 15 ani în scaun cu rotile, Marian nu a încetat nicio clipă să lupte pentru ce și-a dorit să înfăptuiască.

În 2012 a depus un proiect în valoare de 116.000 de euro (cu 15% cofinanțare) pentru construirea primei pensiuni agroturistice din România dedicată persoanelor cu dizabilități în comuna Luncaviţa – Valea Fagilor, judeţul Tulcea.

Greutățile nu au fost puține, dar în 2016 proiectul a fost dus la bun sfârșit. Construcția are un singur etaj, trei camere, o bucătărie, o sufragerie și două băi, totul fiind adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

Deși este o pensiune specială, în interior neexistând nici măcar o singură scară, Mihai nu s-a limitat să ofere un loc de cazare prietenos cu persoanele cu dizabilități, ci reușește să organizeze și activități culturale, programe de cunoaștere a tradițiilor locale și drumeții.

La mijlocul lunii decembrie 2017 proiectul lui Marian Ilie a  primit din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România premiul I la Secţiunea „Schuman-ul european în Poiana lui Iocan!” – secţiune dedicată proiectelor din mediul rural, agriculturii şi pescuitului.

Sursă: Adevărul

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer