Mesajul de Crăciun al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii: „Crăciunul este sărbătoarea familiei. Dragostea generoasă şi exemplul lui Iisus Hristos au fost cele care m-au inspirat la vremuri bune, dar şi la vremuri rele”


(…) Mulţi dintre dumneavoastră vor privi acest mesaj de acasă. Acasă este locul călduros, familiar şi iubitor, locul unde împărtăşim poveşti şi amintiri. Poate că tocmai de aceea, în această perioadă, foarte mulţi se întorc în casa natală. Este o simplitate mereu actuală în atracţia pe care o exercită căminul nostru.

Pentru mulţi, ideea de acasă înseamnă mai mult decât casa în sine: înseamnă satul sau oraşul natal.

(…) Devin recunoscătoare pentru binecuvântările căminului şi ale familiei şi mai ales pentru 70 de ani de căsnicie. Nu ştiu dacă la vremea la care m-am născut eu se inventase deja termenul de „nuntă de platină”. Oamenii nu trăiau atât de mult pe atunci.

Până şi Prinţul Philip a decis să o ia mai uşor, deoarece şi-a făcut mica lui parte, după cum a spus-o cu modestie chiar el. Dar ştiu că sprijinul său şi simţul original al umorului de care a dat mereu dovadă vor rămâne la fel de puternice când vom petrece Crăciunul împreună cu familia noastră, la care se vor adăuga noi membri la anul. (…)

Astăzi sărbătorim Crăciunul, care este în sine descris ca sărbătoarea familiei. Familiile parcurg distanţe lungi pentru a fi împreună.

Voluntarii, organizaţiile caritabile şi bisericile îi invită la masă pe cei fără adăpost sau care sunt singuri de Crăciun. Ne gândim la naşterea lui Iisus Hristos, Care şi-a găsit adăpost doar într-o iesle din Bethleem. El a cunoscut respingerea, greutăţile, persecuţiile. Dar dragostea generoasă şi exemplul lui Iisus Hristos au fost cele care m-au inspirat la vremuri bune, dar şi la vremuri rele.

Oricare ar fi fost experienţele dumneavoastră din acest an şi de oriunde şi în orice fel aţi privi acum, vă urez tuturor un Crăciun cu pace şi multă fericire.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer