Simeon Gârlea, erou în Al Doilea Război Mondial: „Dragul meu, Imnul Patriei se ascultă numai în picioare!”

Pe Pagina Oficială a Ministerului de Afaceri Interne a fost postat astăzi un mesaj emoționant. Domnul Simion Gârlea, erou care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost serbat la împlinirea vârstei de 100 de ani. Să-i urmăm îndemnul de a nu vorbi niciodată România de rău. 

A ieșit din clădire sprijinit în baston și însoțit de un student al Academiei de Poliție. În fața lui se afla Garda de Onoare a Jandarmeriei. Am simțit cum ar vrea să arunce bastonul, să se desprindă de student și să meargă în formație exact ca în urmă cu 78 de ani!

În fața lui erau 8 trepte, iar povara celor 100 de ani apăsa cu greu pe genunchii lui. A început să pășească, dar de data aceasta nu mai privea treptele… ci Drapelul de Luptă din formație. Am văzut o lacrimă pe obrazul drept…o șterge ușor în momentul când ajunge jos și se așază pe scaunul unde este invitat! Privirea lui rămâne către Drapel!

La un moment dat se anunță în microfon: „-Se intonează Imnul Național al României!” Simion Gârlea se ridică în picioare… cu greutate însă! Studentul îi spune ușor… „Puteți să stați jos, nu este nicio problemă”.
„Dragul meu, Imnul Patriei se ascultă numai în picioare!” și imediat își scoate pălăria pe care o ridică deasupra capului!

Simion Gârlea are 100 de ani. A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial din Răsărit până în Apus… nu a avut un trai liniștit, dar niciodată nu a vorbit de rău România și pe români!
CUM SĂ NU ÎL IUBEȘTI?

Sursa: https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/photos/a.439151032821960.92805.438338142903249/1909209642482751/?type=3&theater

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer