O tânără aleargă şi merge pe bicicleta mii de kilometri de-a lungul Americii pentru a răspândi adevărul despre mişcarea pro-viaţă


Anna Hoduski, o tânără pro-viață, a alergat 2.736 kilometri și a mers pe bicicletă 1.610 kilometri străbătând de-a latul Statele Unite ale Americii – o aventură care a durat mai bine de un an de zile şi prin intermediul căreia a încercat să sensibilizeze opinia publică asupra faptului că viaţa este cu adevărat importantă.  20171103_195920
Anna Hoduski şi-a propus să alerge de-a lungul Statelor Unite în luna iulie 2016 şi a încheiat această frumoasă călătorie de sprijinire, la nivel naţional, a mişcării pro-viaţă, duminică, 15 octombrie 2017, în faţa monumentului dedicat memoriei lui Lincoln, din capitala ţării, Washington D.C.

Ea a încercat să transmită tuturor mesajul că viaţa are valoare şi a făcut acest lucru oriunde a fost cu putinţă, vorbind în biserici, şcoli, în cadrul grupurilor de sprijin pentru tineri.
De când şi-a început călătoria, asistată fiind de o echipă dedicată şi sprijinită de familia ei, Anna Hoduski a reuşit să fie prezentă în 67 de localităţi, unde a vorbit despre importanţa vieţii.

Cu un buget limitat, fără a şti întotdeauna de unde vor proveni fondurile necesare sau unde şi când va ţine următoarea conferinţă, Anna Hoduski şi echipa ei şi-au pus încrederea în Dumnezeu, care i-a ajutat de fiecare dată.

AnnaHoduskiWithKidsStLouis_645_431_55

Anna Hoduski vizitează copiii din St. Louis

Echipa ei, alcătuită din sora ei, un prieten şi fratele ei – atunci când el a putut să o ajute şi să-i fie alături –, a plecat din Kansas City, statul Kansas, spre vest, până la coasta de vest, iar apoi din Kansas spre estul, până la coasta de est.

De cele mai multe ori au stat în corturi sau au dormit într-o rulotă, care nu întotdeauna funcţiona aşa cum trebuie, au gătit şi au mâncat pe șosea şi, uneori, au rămas în gazdă acolo unde se oferea cineva să-i primească. Au fost zile fără posibilitatea de a face duşuri şi momente când spălarea rufelor se făcea în râurile sau lacurile de pe marginea drumurilor.
Hoduski a vorbit oamenilor pe tot parcursul traseului şi a încercat să crească gradul de conştientizare a importanţei pe care o are viața, uneori făcând naveta de la locul unde erau cazaţi până la locul conferințelor.
Fratele ei i-a fost antrenor şi cel care a însoţit-o de-a lungul unei părţi bune din traseul ei, iar echipa ei a înregistrat călătoria prin intermediul unor materiale video şi prin fotografii.

Coordonatorul campaniei ei a iniţiat sute de contacte, şi a fost invitată să ţină discursuri motivaţionale inclusiv în sălile de sport. De asemenea, au înfiinţat o organizaţie non-profit pe lângă biserica din care fac parte, au o pagină de internet a proiectului Project If Life şi un cont pe reţelele de socializare.

Până la finalul maratonului Anna Hoduski a alergat mai mult de 2.736 kilometri, urmate de alți 1.610 kilometri pe bicicletă după ce a avut nişte probleme de sănătate la un genunchi.

A schimbat în jur de 10 perechi de pantofi de alergat, 3 biciclete şi 20 de cauciucuri sparte. Dar orice greutăţi a întâmpinat a meritat efortul, aşa cum a declarat Anna pentru site-ul LifeSiteNews: „Ataşamentul faţă de valorile vieţii este foarte important pentru mine”.

Scopul ei a fost acela de a atrage cât mai mulţi oameni în sprijinul mişcării pro-viaţă şi de a-i învăţa pe aceştia cum pot contribui cu adevărat la această misiune.

„Copii nenăscuţi sunt cei mai expuşi riscului de a-şi pierde viaţa” a declarat Anna. Cu toate acestea, consideră că populaţia din America începe încet, încet să realizeze cu adevărat care sunt efectele negative ale avortului. Iar călătoria aceasta a făcut-o să înţeleagă că fiecare pas contează. Chiar şi acei paşi mici, făcuţi zi de zi, care pot părea nesemnificativi, sunt de fapt cei care vor face diferenţa în lupta de sprijinire a mişcării pro-viaţă.

Anna Hoduski, originară din Kansas City, şi-a finalizat studiile în matematică în anul 2016, însă crede cu tărie că Dumnezeu o cheamă să lucreze în domeniul pro-viață.

Ea a declarat că s-a implicat prima dată în susţinerea cauzei pro-viață când era elevă în clasa a V-a, dar mai târziu, când s-a maturizat, şi-a dorit să se implice şi mai profund în această misiune.

Ea s-a simţit chemată să contribuie la mişcarea pro-viaţă şi s-a rugat mult în timp ce se antrena pentru un semi-maraton, în anul al doilea de colegiu. „Atunci a fost momentul când Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunile şi mi-a spus ce am de făcut”. Apoi, în anul 2014, a început să-şi planifice călătoria de-a lungul Statelor Unite şi să studieze mai în amănunt mişcarea pro-viaţă.

„Dumnezeu m-a ajutat de la început în această misiune. De fiecare dată când eram pe punctul de a rămâne fără banii necesari, imediat se găseau. Mi-a fost puţin teamă la început, dar am fost crescută de părinţii mei să cred că Dumnezeu nu mă va lăsa şi îmi va procura cele necesare”.

Atunci când camioneta li s-a stricat şi a durat un timp până ce a putut fi reparată, s-au ivit nişte oportunităţi de a ține conferințe în sprijinul mişcării pro-viață care nu ar fi avut loc dacă și-ar fi continuat drumul.

În timp ce îşi făceau calculele pentru a vedea cum ar putea plăti factura pentru reparația camionetei, mecanicul de la service a venit şi le-a prezentat o factură cu suma totală zero. Le-a spus că fiica lui se confruntase cu o sarcină neplanificată şi a fost ajutată de alte persoane pro-viață să aleagă viaţa pentru copilul ei. Aşa că mecanicul de la service înţelegea foarte bine importanţa a ceea ce făceau.

„A fost ceva uimitor”, a declarat ea.
Au întâlnit ceva opoziţie sau chiar ostilitate faţă de mesajul lor pro-viaţă, dar „tot ce poţi să faci este să încerci să le răspunzi într-un mod elegant şi să le zâmbeşti” a mai spus Hoduski. Întreaga experienţă a întărit-o şi mai mult în angajamentul ei faţă de cauza pro-viaţă şi i-a demonstrat încă o dată că trebuie să-şi pună toată încrederea în Dumnezeu.

La un moment dat, cineva i-a criticat proiectul pe reţelele de socializare, spunându-i că îşi pierde timpul vorbind la o anumită conferință. Mai târziu, Anna a aflat că un medic, care se afla la acel moment în sala de conferinţe şi dorea să facă voluntariat, după ce a aflat de la ea despre posibilităţile pe care cadrele medicale le au de a ajuta mişcarea pro-viaţă, a început să ajute ca voluntar la un centru pentru femeile însărcinate, contribuind astfel şi la transformarea centrului respectiv în clinică medicală.

„De câte ori Dumnezeu îngăduie ca să vorbesc oamenilor face acest lucru dintr-un anumit motiv”. Ea consideră că cel mai important lucru pe care oamenii îl pot face în America pentru a sprijini mişcarea pro-viaţă este să se roage lui Dumnezeu.

După încheierea oficială a maratonului, Anna continue să desfăşoare activităţi de susţinere a mişcării pro-viaţă şi să ţină dicursuri motivaţionale. „Foarte mulţi oameni îşi doresc să afle mai multe despre mişcarea pro-viaţă. Experienţă prin care am trecut a fost atât de motivantă pentru mine”.

Mai multe informaţii depre maratonul desfăşurat de-a lungul SUA şi intitulat Project If Life puteţi afla de pe pagina de internet http://projectif.life/learn/. Aici puteţi găsi întreaga călătorie pe care Anna a făcut-o şi puteţi găsi mai multe resurse utile pentru a sprijini mişcarea pro-viaţă. De asemenea, puteţi scrie şi pe adresa de mail: emailprojectiflife@gmail.com.

Prelucrare după: https://www.lifesitenews.com/news/young-woman-runs-and-bikes-thousands-of-miles-across-u.s.-to-spread-pro-lif

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer