Părinţii au publicat fotografii cu bebeluşul Gabriel, care a murit în urma unui avort spontan la 14 săptămâni: „Era pur şi simplu perfect”

LiveActionNews

Lauren Mitchell şi soţul ei Corey mai trecuseră prin experienţa a două sarcini pierdute, în perioada de timp care s-a scurs între naşterea celor doi fii ai lor, când au aflat că Lauren este însărcinată. Deşi nu planificaseră această sarcină, au acceptat-o ca pe un dar de la Dumnezeu şi erau foarte încântaţi să ureze bun venit în familia lor unui nou membru.

Cunoscând faptul că prezenta un risc de avort, după cele două sarcini pierdute, medicul lui Lauren i-a prescris să ia progesteron. Sarcina a decurs normal până la consultaţia de 16 săptămâni, când doctorul nu a reușit să identifice ritmul cardiac al bebeluşului.

Mi-a spus „să verificăm la ecograful cu ultrasunete”, ne povesteşte Lauren Mitchell. „A adus aparatul în cameră şi încerca să găsească pulsul. Dar ritmul cardiac era absent. La început doctorul credea că bebeluşul se mişcă şi nu era bucuros la gândul că poate se defectase ecograful. M-a trimis la spitalul de lângă cabinetul lui medical ca să fac acolo o nouă ecografie.”

Lauren a plecat spre spital, însă între timp, a trimis mesaj familiei şi prietenilor să se roage pentru ea. Imediat ce a ajuns, medicul ecografist a început să facă ecografia, în tăcere. Când a terminat, Lauren a simțit că într-adevăr era ceva în neregulă cu bebeluşul.

„Am întrebat-o: «Nu aţi găsit nici o bătaie a inimii, nu-i aşa?» Mi-a răspuns: «Nu, nici una, dar va trebui să trimit imaginile la laboratorul de interpretare a ecografiilor fetale pentru a putea determina ce s-a întâmplat»”, ne-a povestit Lauren.

Medicul de la laborator nu a reuşit să găsească o explicaţie pentru moartea bebeluşului, dar a pus diagnosticul de deces intrauterin al fătului. A doua zi, dimineaţă, doctorul lui Lauren Mitchell a sunat pentru a-i spune că, în urma măsurătorilor efectuate, bebeluşul avea vârsta de 14 săptămâni, ceea ce însemna că Gabriel (n.n. numele dat de familie copilului) s-a oprit din evoluţie cu două săptămâni înainte de efectuarea ecografiei.

Acum cei doi soţi aveau de ales între două opţiuni: să urmeze procedura de D&C (dilatare şi chiuretaj) pentru a elimina bebeluşul din uter sau să urmeze procedura de inducere a travaliului. Au ales cea de-a doua opţiune şi au făcut o programare pentru respectiva procedură peste alte două zile.

În timpul celor două zile de aşteptare, cei doi soţi au cerut prietenilor şi familiei să se roage în continuare pentru ei şi au sperat într-o minune. Înainte de provocarea travaliului, Lauren a cerut să mai facă o ultimă ecografie, pentru a fi sigură că bebeluşul nu are ritm cardiac. Din păcate, nici o bătaie a inimii nu a putut fi identificată nici la această ultimă ecografie.

Gabriel Douglas s-a născut la ora 1.12 pm în ziua de 9 martie 2017, iar părinţii lui erau pur şi simplu uimiţi de frumuseţea lui.

„Ne era foarte greu să credem că e lipsit de viaţă, uitându-ne la el, la modul cum arăta la 14 săptămâni de sarcină, complet format, era absolut uimitor… Nu ştiam că era băieţel până când s-a născut, deoarece în mod normal acest lucru se află abia la ecografia de 20 de săptămâni”, ne-a mărturisit Lauren Mitchell. „Era complet format. Degetele de la mâini şi de la picioare, ochii, urechile, nasul şi gura. Mama mea lucrează în domeniul medical şi l-a examinat atent. Îi putem chiar deschide guriţa. Puteam să-i vedem foarte clar coastele. Totul era perfect.”

Doctorii nu au putut determina cauza morţii lui Gabriel, dar părinţii lui se întăresc mult prin credinţa lor în Dumnezeu, din convingerea că nimic nu este întâmplător şi că Domnul are un plan pentru familia lor. Speră ca prin postarea pe Facebook a pozelor cu Gabriel, viaţa lui să ajute la salvarea altor vieţi.

„Principalul motiv pentru care am dorit să facem publice pozele lui este ca toată lumea să poată vedea cât de bine formată este o fiinţă la doar 14 săptămâni. El nu era doar un ghem de ceva sau un ţesut oarecare. El era perfect şi îl puteam ţine în palma noastră”, ne-a spus Lauren Mitchell.

„Înainte de inducerea travaliului, soţul meu nu ştia la ce să se aştepte şi era neliniştit la gândul cum va arăta. Odată ce s-a născut, amândoi eram uimiţi de el şi de ce minune adevărată era. Ne simţeam ca şi cum ţineam Raiul în mâinile noastre; era atât de bine format, până la cel mai mic detaliu”.

Cunoscând faptul că avortul este permis pe toată perioada sarcinii în unele state americane, Lauren a simţit nevoie de a le arăta şi celorlalţi pe Gabriel şi că nu se poate să îl păstreze doar pentru ea. Ea crede cu tărie că fotografiile lui trebuiau împărtăşite cu ceilalţi şi că i-a fost menit de către Dumnezeu să facă acest lucru – să le permită şi altora să vadă ce miracol este viaţa, chiar din primele săptămâni de sarcină.

gabriel4_525_700_55

Personalul spitalului l-au pus pe Gabriel într-o casetă mică, legată cu o panglică şi l-au înmânat astfel părinţilor. Au putut să-i facă şi o slujbă de înmormântare apelând la serviciile unei firme locale de pompe funebre. Gabriel a fost îngropat într-un loc numit „Babyland” (Tărâmul bebeluşilor), înconjurat de alţi copii care şi-au pierdut viaţa, din păcate, mult prea de timpuriu.

În timp ce Lauren Mitchell speră că astfel va putea salva viaţa altor copii, ea îşi doreşte, de asemenea, să le ajute şi pe mamele care iau în considerare varianta avortului.

„Femeile sunt cele care rămân în urmă şi duc povara vinei şi a ruşinii, chiar dacă la acel moment cred că este singura lor opţiune. Eu am o prietenă, care 26 de ani mai târziu, tot mai regretă decizia pe care a luat-o, de a avorta, şi dacă ar putea să schimbe ce s-a întâmplat atunci ar face-o. Vorbesc nu din experienţa unei femei care a făcut un avort, ci din experienţa de martoră la alegerile făcute de femei la un moment dat şi care consideră că avortul este singura soluţie şi cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru bebeluşul lor. Iar apoi trăiesc cu această durere pentru totdeauna.

Bebeluşii, desigur, nu ar trebui omorâţi în felul acesta. Dar cel mai mult mi se rupe inima de femeile care iau astfel de decizii… ele regretă pierderea acelui copil pentru totdeauna. Îmi doresc ca experienţa mea să ajute la salvarea bebeluşilor. Ei sunt o minune. Dar mai mult decât atât, îmi doresc ca, prin experienţa mea să pot salva aceste femei de la suferinţa cumplită pe care ar putea-o experimenta, ca urmare a unei decizii luate de a recurge la avort. Există alternativă şi forme de sprijin în acest sens. Trebuie doar să apelaţi la ele”.

 

Prelucrare după  https://www.lifesitenews.com/news/parents-share-pictures-of-baby-gabriel-miscarried-at-14-weeks-he-was-perfec

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer