O mamă creștină din Pakistan a fost eliberată după o condamnare la moarte și 9 ani de închisoare

Asia Bibi, o femeie creștină, mamă a patru copii, a fost arestată în 2009 și apoi condamnată la moarte pentru că era creștină. Într-o zi a adus apă pentru ea și pentru alte persoane cu care lucra. Două femei musulmane au refuzat să bea din recipient pe motiv că a fost folosit de un creștin. Câteva zile mai târziu o mulțime de oameni o acuzau pe Bibi de blastfemie, apoi a fost condamnată la moarte.

Familia lui Bibi și avocatul ei spun că aceasta nu l-a insultat niciodată pe Profetul Mohamed. Acuzația de blasfemie a fost folosită abuziv pentru a radicaliza atitudinea islamiștilor împotriva creștinilor. În 2011 un guvernator și un ministru al minorităților au fost asasinați pentru că au apărat-o legal pe Bibi.

În societatea pakistaneză presiunile islamiștilor asupra creștinilor sunt uriașe. Un activist creștin pentru drepturile omului a declarat că înainte de un proces desfășurat acum câțiva ani islamiștii i-au pus pistolul la tâmplă avocatului familiei pentru a-l intimida.

În ultimele săptămâni islamiștii au făcut presiuni și asupra judecătorilor amenințându-i că vor avea „un sfârșit oribil” dacă o vor elibera pe Bibi, iar după anunțul că a fost eliberată autoritățile se așteaptă la reacții agresive din partea lor.

Să ne rugăm ca Dumnezeu să o ocrotească după eliberare.

1 comments On O mamă creștină din Pakistan a fost eliberată după o condamnare la moarte și 9 ani de închisoare

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer