Senatorul Viorel Badea: „Este necesară înființarea unei agenții naționale care să-i sprijine pe românii care vor să se întoarcă în țară”

În aceste zile am însoțit prin țară un grup de tineri români care trăiesc în SUA și Canada. Propunerea de mai jos mi se pare cu atât mai binevenită și, mai mult, necesară, după această experiență.

Senatorul Viorel Badea, Președintele PNL Diaspora, consideră că înființarea unei agenții naționale care să-i sprijine pe români să se întoarcă acasă și să investească în România reprezintă o nevoie a românilor din țară și din afara țării de maximă actualitate.

„Consider că este oportună înființarea unei agenții naționale pentru repatriere sau pentru reintegrare, care să-i monitorizeze și să-i asiste pe românii doritori să revină acasă și să investească în România”.

„Totodată, promovăm inițierea un program EXPAT pentru suportul românilor care au dobândit expertiză în diverse domenii pentru reinstalarea pe teritoriul României. Pe lângă reintegrarea profesională, avem în vedere și reintegrarea educațională a copiilor români crescuți în străinătate, prin recunoașterea mai rapidă a diplomelor și consiliere în școli” a declarat Viorel Badea.

În acest an, vor părăsi țara 85.000 de români.

Sursă: http://www.caleaeuropeana.ro/viorel-badea-presedintele-pnl-diaspora-este-necesara-infiintarea-unei-agentii-nationale-pentru-repatriere-care-sa-i-asiste-pe-romanii-care-doresc-sa-se-intoarca-in-tara/

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer