Consiliul de Miniștri al Austriei a aprobat emiterea de certificate de deces pentru copiii prematuri decedați care au greutatea sub 500 g și pentru copiii morți în urma avortului spontan, la cererea părinților

Consiliul de Miniștri al Austriei a aprobat emiterea de certificate de deces pentru copiii prematuri decedați care au greutatea sub 500 g și pentru copiii morți în urma avortului spontan.

Certificatele se emit la cererea părinților. Legea va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2017, până atunci spitalele putând să aprobe emiterea certificatelor la cerere. Până acum, copiii decedați din aceste două categorii nu puteau fi înscriși în Registrul Persoanelor.

Posibilitatea ca acești copii să fie înscriși în Registrul Persoanelor vine în sprijinul părinților afectați de durerea pierderii copilului. Ministrul Familiei, Sophie Karmasin, a declarat că este convinsă că această măsură va duce la o îmbunătățire reală a situației acestor părinți.

În trecut, în aceste cazuri părinții nu aveau posibilitatea să solicite trupul copilului și copilul nu putea fi înregistrat legal decât dacă se năștea și avea o greutate mai mare de 500 grame.

În prezent, în diferite state din lume unde există această posibilitate legală, din ce în ce mai mulți părinți aleg să asume deplin pierderea copilului în aceste situații, inclusiv prin menționarea în documentele legale, realizarea de fotografii cu copiii și organizarea înmormântării.

S-a constatat că asumarea deplină, deși pare o sporire a durerii pe moment, este benefică pe termen lung pentru părinți.

Sursă: Kurier.at

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer