Emoționant: O femeie de 90 de ani din SUA și-a întâlnit fiica încredințată spre adopție în urmă cu 70 de ani


Wanda Gale Photography

Adopția salvează vieți! Multe vieți. Acesta este un adevăr uriaș, care în anii care vin va ieși la suprafață din ce în ce mai mult. Femeile care își dau seama că nu-și pot crește copiii, dar vor să le dea șansa să se nască, au nevoie de sprijin și de opțiuni pentru adopție. Încredințarea spre adopție nu este o decizie ușoară, multe mame trec prin stări dureroase în acele momente, dar dragostea adevărată știe că întotdeauna e mai bine pentru un copil să primească șansa de a crește într-o altă familie decât să îi fie luată viața.

Se întâmplă multe lucruri pro-viață extraordinare în fiecare zi și sunt buucroasă când citesc despre unul dintre ele. Dar știrea pe care am citit-o astăzi este din categoria „minune”, genul de lucruri despre care afli periodic că se întâmplă, dar de fiecare dată realizezi că este efectiv o minune.

Elizabeth Pullen, o femeie de 90 de ani din Lafayette, s-a întâlnit cu fiica ei, Lynne Wray, după 70 de ani de la momentul în care a născut-o și a dat-o spre adopție!!!

Wanda Gale Photography

În anii ’40 procedura de adopție din SUA nu permitea unei femei care urma să-și dea copilul spre adopție după naștere să-și vadă copilul, de aceea Elizabeth nu și-a văzut niciodată fiica până acum. În prezent, în SUA funcționează adopția deschisă, despre care puteți citi aici, și în care se discută protocolul relației părinți biologici – copil – părinți adoptivi.

Cum s-au întâlnit mama și fiica?

Reuniunea a fost pusă la cale în decembrie, când Wanda LeBlanc, nepoata lui Elizabeth de la o altă fiică, a făcut un test ADN și a descoperit un nume pe care nu l-a recunoscut în lista rudelor sale: Lynne Wray. Iar Lynne postase un anunț: „Sunt adoptată și nu mi-am întâlnit niciodată familia biologică”.

Wanda a reacționat imediat: „I-am trimis un mail. Trebuia să aflu cine era”.

Apoi a urmat o discuție telefonică: „Lynne mi-a spus că mama ei a fost indiană, iar mie mi s-a spus toată viața că bunica era indiană, de aceea am făcut conexiunea imediat”. Când Wanda a întrebat-o pe mama ei și bunica despre Lynne, bunica i-a spus că a dat copilul spre adopție și nu l-a văzut niciodată.

Wanda Gale Photography

Apoi Wanda a organizat întâlnirea dintre mamă și fiică.

Talentul de fotograf profesionist a făcut-o pe Wanda LeBlanc să surprindă cea mai frumoasă fotografie despre adopție pe care am văzut-o în ultimii ani. Fotografia transmite multe: emoții, așteptare, imaginea unui moment care schimbă vieți, dar cel mai puternic mesaj este că dragostea dintre mamă și copil nu se stinge niciodată, oricâte încercări ar fi, oricât de departe ar trăi fiecare dintre ei, oricât timp ar trece de când nu s-au văzut. Iar cea mai mare bucurie este viața, bucuria de a trăi.

Wanda a declarat după întâlnire:

„Bunica a spus că acum se simte liberă. Ea nu este într-o formă foarte bună de sănătate și mereu se întreba de ce o ține Dumnezeu în această viață – acum știe de ce. Mesajul bunicii mele este că niciodată nu este prea târziu și că nu trebuie să îți fie frică să te deschizi.”

Și toate acestea au fost posibile pentru că într-o situație dificilă o mamă nu a ales avortul, ci a ales să își nască fiica. După 70 de ani de la naștere, fără să se fi văzut niciodată, mama i-a spus fiicei: „Ești frumoasă”, iar fiica i-a răspuns: „A meritat așteptarea.”

Sursă: Huffington Post

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer