Fiecare viață contează: Un copil al străzii a câștigat campionatul de șah din New York


Sursă: LiveAction

Un argument clasic în favoarea avortului spune că avortul este necesar pentru că altfel copiii vor avea greutăți în viață și nu vor avea stabilitate financiară. Activiștii pro-avort și diferite celebrități, cum ar fi Jameela Jamil, au declarat că a nu fi „pregătită financiar” pentru un copil este un motiv suficient pentru a-i opri viața. Alyssa Milano a declarat recent la CNN că toată lumea este pro-viață, dar există anumite circumstanțe de viață care sunt mai importante decât viața umană, între care aspectele economice. Dar valoarea unei persoane nu depinde de cât de mulți bani sunt în contul bancar al părinților sau unde își așează capul în timpul nopții.

Un băiat de opt ani fără adăpost a câștigat campionatul de șah al statului New York la grupa lui de vârstă. Tanitoluwa Adewumi este un refugiat nigerian care a părăsit Nigeria împreună cu familia sa în 2017 din cauza atacurilor asupra creștinilor. Viața lui nu a fost deloc ușoară și a trebuit să se confrunte cu momente dificile pentru un copil. După ce a părăsit Nigeria, familia sa a ajuns anul trecut la New York City, unde au locuit într-un adăpost pentru oamenii străzii. Tanitoluwa a învățat să joace șah la școală, iar până acum a câștigat șapte trofee de șah și este unul dintre cei mai buni jucători la grupa lui de vârstă.

Russell Makofsky, care conduce programul de șah P.S. 116 din Manhattan, a declarat că este „ceva cu totul deosebit pentru un copil obișnuit, cu atât mai mult pentru un copil al străzii să se califice în premieră la Campionatul Școlar al Statului New York destinat copiilor din grupa a III-a. Antrenorul lui de șah, Shawn Martinez, a declarat că Tanitoluwa a muncit din greu, iar în următorii doi ani are șansa să ajungă maestru de șah.

Dovada că sprijinul poate schimba totul: când antrenorul lui Tanitoluwa a văzut cât de bine se descurcă cu șahul într-o perioadă atât de scurtă, l-a invitat să se alăture programului școlii. Dar familia a spus că nu-și permite costul, care includea cheltuielile de călătorie și admiterea în tabăra de șah, așa că antrenorul a renunțat la bani, în timp ce un coleg i-a dăruit un ceas de șah. Oamenii s-au unit pentru a ajuta acest băiat talentat să reușească.

Mulți dintre oamenii care au făcut lucruri extraordinare nu s-au născut în cele mai bune împrejurări și chiar au avut de depășit multe greutăți, dar soluția este ca oamenii să se unească și să sprijine, nu să o preseze pe femeie să facă avort sau să treacă pe lângă ea cu ignoranță.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer