Proiecție de film „Unplanned” pe Zoom, 15 mai, ora 19


Vă așteptăm vineri, 15 mai, la ora 19.00 la proiecția filmului „Unplanned”. Proiecția filmului va avea loc pe Zoom și va fi urmată de o dezbatere moderată de Emanuel Buta. Pentru înscrieri vă rugăm să completați acest formular: https://forms.gle/b6SStWjCh3quUEDC8

„Unplanned” este o dramatizare după bestseller-ul autobiografic omonim al cunoscutei activiste americane pro-viață, Abby Johnson. În film este prezentată uimitoarea transformare a vieții lui Abby, urmărind drumul plin de provocări parcurs de aceasta de la director în cadrul unei clinici din Texas a Planned Parenthood, principala rețea de avorturi din SUA, la unul din liderii mișcării pentru viață și susținătoare a femeilor în criză de sarcină.

Filmul dezvăluie cum incredibilul moment de răscruce din viața eroinei a fost precedat de ani de speranțe înșelate, iar apoi a venit momentul de revelație: „Credeam că le ajut pe femei, dar mai mult le făceam rău decât bine. Totul până am văzut un copil luptându-se pentru viața lui și atunci toată lumea mea s-a prăbușit și am înțeles atrocitatea acțiunilor mele. Nimeni nu va putea să spună că nu a știut după ce va vedea filmul”, a spus Abby.

După ce a devenit pro-viață, Abby Johnson a fondat organizația And Then There Were None (ATTWN) pentru a ajuta lucrătorii din clinicile de avort să iasă din această industrie.

Rolul lui Abby este jucat de actrița Ashley Bratcher. Ashley a povestit că într-o zi a primit un mesaj pe Instagram prin care producătorii filmului i-au propus acest rol. Cu toate că nu colaborase înainte cu mișcarea pro-viață, a simțit că e un plan a lui Dumnezeu acolo și a zis da. Iar da-ul acesta a însemnat un pas important nu doar pentru rolul din film, ci și pentru deschiderea unui nou drum: în prezent Ashley a devenit o ambasadoare pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină.

Cu puțin înainte de lansarea Unplanned, Ashley Bratcher a povestit că, după ce a aflat la ce film lucrează, mama ei i-a spus că, după ce rămăsese însărcinată cu ea la 19 ani, și-a amanetat un obiect din moștenirea de familie ca să facă avort, dar apoi s-a răzgândit și astfel a născut-o.

Pe scurt: În film este povestea adevărată a unei femeie care a făcut două avorturi și care și-a dorit și a reușit să fie director al unei clinici de avorturi. Ce a schimbat-o e important pentru toți. Unplanned este cel mai bun film despre avort de până acum.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer