Emanuel Buta: „Avortul până la naștere este legal în 7 state din SUA și în Washington D.C.”


de Emanuel Buta, Facebook

Postarea aceasta vine și în urma unui dialog pe care l-am avut cu urmăritorii platformei Hotnews care nu voiau cu nici un chip să creadă că avortul PÂNĂ LA NAȘTERE este legal în unele state din SUA, mai exact în 7 state și în Washington, D.C. S-au enervat, m-au pus să le trimit dovezi, au spus că mă informez de pe surse dubioase etc. Le-am trimis articole de pe nytimes.com (NYT este cel mai important cotidian american și susține avortul pe toată perioada sarcinii) care confirmă aceste lucruri dar, efectiv, nu le venea să creadă că așa ceva se întâmplă și negau că este adevărat.

Acum este campania pentru alegerile primare în Partidul Democrat și toți candidații în alegeri primare din Partidul Democrat susțin avortul până la naștere mai mult sau mai puțin explicit. Și nu e nimic ciudat, căci în TOATE statele unde este legal avortul pe toată perioada sarcinii legalizarea a fost realizată de majorități de politicieni democrați. Așadar, iată traducerea pe scurt a unui articol care vorbește despre susținerea avortului pe toată perioada sarcinii de către candidatul pe val în alegerile interne ale democraților.

Pete Buttigieg, unul dintre candidații cu șanse în alegerile primare din Partidul Democrat să ajungă candidatul democrat la alegerile prezidențialele, a susținut cu tărie joi seara, în cadrul emisiunii The View, de la postul de televiziune ABC, faptul că avortul trebuie să fie legal până la naștere și că „ar trebui să fie la latitudinea femeii” dacă decide să păstreze viața copilului sau nu.

Moderatorul emisiunii, întrebând despre infanticid și despre avortul în lunile de sarcină înaintate, l-a întrebat pe Pete Buttigieg ce părere are despre poziția pe care Guvernatorul Statului Virginia, Ralph Northam, o are cu privire la acest subiect. Acest guvernator susține că ar trebui lăsați să moară copiii care supraviețuiesc unui avort, dacă părinții lor doresc acest lucru. Chiar și după ce s-au născut, trăiesc și respiră aerul pe care îl respirăm și noi. Candidatul Pete Buttigieg a refuzat în emisiune să condamne această poziție extremă a guvernatorului, considerând că tot părinții decid ce să se facă cu copilul care este viu și în afara trupului femeii.

El a încercat să invoce faptul că multe dintre avorturile târzii se fac din cauza afecțiunilor medicale speciale. Problema este că a încercat să manipuleze spectatorii, căci statisticile arată altceva: în 80% dintre avorturile târzii mama și copilul sunt perfect sănătoși!

Imediat după emisiune, președinta unei organizații axate pe drepturile femeilor, foarte cunoscută în SUA, l-a criticat pe Buttgieg că el, posibil candidat la prezidențiale, nu condamnă o practică barbară în care un copil pe jumătate născut este ucis prin străpungerea craniului copilului cu foarfeca. Da, nu prea sună a drepturile omului aici, chiar și când e vorba de „pro-choice” (pro-alegere)…

Datele Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA (Centers for Disease Control) arată că în perioada 2003–2014 au fost cel puțin 143 de copiii care au supraviețuit unui avort eșuat și care au trăit între 1 minut și câteva zile. Statistica este subestimată, întrucât nu ia în considerare numărul avorturilor din clinicile de avort private, care nu raportează avorturile, și în care se fac zeci de mii de avorturi pe an.

19 din cele 50 de state din America nu au nicio protecție legală pentru acești copii care supraviețuiesc unui avort. Adică pot fi lăsați să moară pe masă fără vreo problemă juridică. Cu toate că erau deja în „lumea noastră”, erau pe masa sau pe patul de spital.

Activiștii pro-avort confirmă că majoritatea avorturilor târzii au loc la mame sănătoase cu copii sănătoși.
Statisticile Institutului Guttmacher din SUA, care este pro-avort, confirmă faptul că avorturile în stadiile înaintate de sarcină nu sunt făcute din cauza unor anomalii fetale sau din cauză că ar pune în pericol viața mamei, ci din cauza problemelor personale ale mamei: creșterea copilului de una singură, depresie, folosirea unor substanțe ilegale, conflictele cu partenerul, violența domestică și altele asemenea.

Un aspect important al modului cum sunt prezentate avorturile târzii este prezentarea lor ca fiind „foarte rare”, procentul lor din totalul avorturilor fiind de 1,3%. Acest procent înseamnă un minim de 12.000 de avorturi pe an făcute după 20 de săptămâni de sarcină, conform Institutului Guttmacher. Dar nimeni nu spune că sunt foarte rare cazurile de copii morți în accidente de mașină (4.000 pe an), împușcați (3.000 pe an), de cancer (2.000 pe an)! Toate aceste numere tragice de copii morții din respectivele cauze sunt mult mai mici decât numărul de copii morți în avorturi târzii.

Acestea toate se întâmplă sub ochii noștri sau la câteva mii de kilometri de noi, iar noi trăim ca și când nimic nu s-ar întâmpla, ca și când totul ar fi bine și frumos, ca și când nu am ști, nu ne-ar privi, nu s-ar întâmpla societății noastre.
Pentru a face binele trebuie să cunoaștem adevărul!

Sursă: LifeSiteNews

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer