Alegerea lui Laki, o tânără refugiată, victimă a traficului de persoane: „Lăudați-l pe Dumnezeu, care m-a binecuvântat cu acest copil”


Femeile refugiate devin victime ale traficului de persoane și trec adesea prin traume greu de imaginat: muncă forțată, tortură, violență sexuală și trai în condiții inumane. Nouă, celor care avem familii și oameni iubitori în jurul nostru ne e foarte greu să înțelegem până la ce nivel poate ajunge cruzimea cu care aceste femei sunt tratate zi de zi.

Cu toate acestea, în iadul în care trăiesc apare din când în când o lumină: o femeie găsește puterea să rupă cercul violenței și să aleagă viața, din dragoste pentru copilul ei. Laki are 18 ani și a călătorit din Somalia în Yemen – o altă țară răvășită de război – apoi prin Sudan și în cele din urmă a ajuns în Libia. Pe drum traficanții i-au cerut mai mulți bani decât plătise inițial pentru a ajunge în Europa, dar ea nu avea.

„Am fost torturată, obligată să muncesc și violată. Apoi am rămas însărcinată și am născut acest copil.” În timp ce își legăna bebelușul le-a spus reporterilor de la CNN că nu are nici un gând rău față de copilul pe care îl strânge în brațe: „Lăudați-l pe Dumnezeu, care m-a binecuvântat cu acest copil! Nu-l pot arunca. Copilul este o parte din mine”.

Copilul lui Laki este singura ei bucurie. Iar această bucurie va rămâne pentru totdeauna în inima ei.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer