Rugăminte către prietenii pro-viață: scrieți despre ce vă leagă de bucuria vieții


Dragi prieteni pro-viață,

(dacă nu aveți timp prea mult, vă rog citiți direct ultimul paragraf!)

Vă sunt recunoscătoare pentru deschiderea din ce în ce mai mare pe care o aveți în ultimii ani față de problematica pentru viață. Vă mulțumesc că citiți, vă documentați, înțelegeți, vă implicați, scrieți și vorbiți sau dați mai departe informații importante din acest domeniu. Mă bucur că din ce în ce mai mulți înțelegem că este nevoie de schimbarea inimilor și că direcția în care mergem este: iubește-i și sprijină-i pe amândoi, mamă ȘI copil. Pentru că în majoritatea cazurilor nu este nevoie să se facă o alegere exclusivă, mama sau copilul, ci, cu sprijin și dragoste, poate fi bine pentru amândoi.

Pe 1 martie 2019 începe Luna pentru viață 2019 „Unic din prima secundă”, iar pe 23 martie ne vom întâlni cu toții la Marșul pentru viață 2019 „Unic din prima secundă” în peste 500 de localități din România și Republica Moldova.

Participarea la Marșul pentru viață este în primul rând un gest de recunoștință: viața multora dintre noi se datorează unui „da” spus de mame într-un moment dificil sau unui sprijin primit din partea cuiva: o mamă, un bunic, o prietenă bună, un medic, un profesor, un preot sau pur și simplu cineva necunoscut care a spus: „Păstrează acest copil că va fi bine sau că te voi sprijini”.

Mulți dintre cei pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului deja se implică concret: organizează evenimente pro-viață locale, deschid centre pentru femeile în criză de sarcină, încearcă să ajute familiile numeroase, să sprijine copiii cu nevoi speciale, copiii afectați de plecarea părinților în străinătate, de divorțuri, copiii abandonați. Doar sprijinind pe cei lipsiți de dragoste și ajutor putem spune cu adevărat că suntem pentru viață.

Pentru că urmează o lună care va fi despre recunoștința noastră pentru darul vieții și despre sprijinul oferit celor vulnerabili este nevoie să transmitem acest mesaj și în mediul online. De aceea, pe lângă implicarea concretă, vă rog să acordați puțin timp și să scrieți un text, mai scurt sau mai lung, despre ceea ce vă leagă pe voi personal de bucuria vieții: faptul că mama a ales viața, bucuria că ați depășit o criză de sarcină, bucuria care vă leagă de copii, de soț, de familia pe care o aveți. Apoi să publicați aceste mărturii pentru a le împărtăși cu ceilalți și să le trimiteți pe adresa de mail marsulpentruviataromania@gmail.com să le promovăm și noi pentru a încuraja cât mai mulți oameni să facă și să aleagă binele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer