Vizitează Ansamblul „Moara de hârtie”! Pe 5 mai Satul Meșteșugurilor împlinește doi ani

www.moaradehartie.ro

Luna lui Florar aduce nu doar redeschiderea sezonului de vizitare a Ansamblului moara de hartie-Satul meșteșugurilor, ci și o frumoasă aniversare: Satul Mestesugurilor împlinește doi ani!

Cu această ocazie vă invităm în zilele de 5-6 mai la Comana, între orele 12.00 și 19.00, să sărbătorim cu fluiere, șezători și flori de câmp!

Mai exact, sâmbătă, 5 mai, de la orele 14.00, vă așteptăm împreună cu Valentina de la Lavand’ Elle să înfrumusețăm clipa făcând coronițe din flori și povestind despre aceste daruri ale naturii, care au însoțit mereu omul în zile de sărbătoare.

De la orele 16.00, vă invităm la o șezătoare cu ghicitori și povești de altădată.

Sărbătoarea continuă și duminică, ascultându-i de la orele 14.00 pe Fluierașii din Comana, îndrumați de domnul învățător Ionel Cucu, iar de la orele 16.00 vă invităm la Șezătoare cu fluiere și povești împreună cu Maruca, Beatrice și Florin Iordan.

Pe parcursul celor două zile se vor desfășura demonstrații interactive de meșteșuguri în atelierele de hârtie de mână, țesut la război, lucrul cu papura, fierărie, ceramică și atelierul de lucru în lemn.

Mai multe detalii despre Atelierul cu flori si Sezatoarea cu fluiere si povesti gasiti pe site: https://satulmestesugurilor.ro/evenimente/ Pentru înscrieri la aceste două evenimente, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la echipa@moaradehartie.ro sau sa ne sunati la 0723266262. Pentru a participa la celelalte activitati nu este nevoie de rezervare.

Vă așteptăm numeroși, căci aniversările cele mai reușite sunt cele în care ai prietenii alături! 🙂

Asociația Moara de hârtie a iniţiat şi dezvoltă Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor din Comana (județul Giurgiu, în imediata apropiere a Bucureștilor), ce găzduiește 10 ateliere creative ce îşi trag seva din meşteşugurile practicate în satul tradiţional românesc: țesut la război, prelucrarea stufului și papurei, fierărie, olărit și ceramică, lucru în lemn, bucătărie tradițională, moară pe piatră și brutărie, dar şi realizarea de hârtie de mână, tipar manual şi legătorie de carte.

Misiunea acestui proiect este de a fi un punct focal de sinergie între oameni, meşteşuguri şi artă, realizând acestea prin:
– Experiență directă – Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor este deschis spre vizitare în week-end-uri, în fiecare an, din aprilie până în octombrie.
– Educație și formare – ateliere de lucru practice cu copii și adulți, pe teme legate de creativitate și meșteșuguri.
– Realizarea de obiecte manufacturate în spirit meșteșugăresc, gândite să fie relevante pentru cumpărătorii din secolul XXI.

În cei 8 ani de când a apărut ideea Moara de hârtie, nu am visat doar la cât de frumos ar fi să existe acest loc, ci am și muncit în direcția construcției lui. Astfel că, în 2011, am inaugurat la Comana un mic Atelier-muzeu, un loc aparte în România, dedicat meseriilor vechi din domeniul cărții. Moara de hârtie a atras în cei 6 ani peste 12.000 de copii și adulți, care au vizitat Atelierul-muzeu și au participat la ateliere educative și creative de hârtie de mână, tipar manual și legătorie de carte.

Văzând entuziasmul copiilor și adulților totodată, în contact direct cu activitățile inspirate de meserii vechi, în 2014 am decis să mai deschidem un drum și să construim tot aici, la Comana, un mic sat în care în care meșteșugurile tradiționale românești să redevină relevante. Pentru ca visul să devină realitate, am scris un proiect, iar Satul meșteșugurilor a putut fi ridicat datorită unei finanțări de la Guvernul Norvegiei.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer