Poveștile de viață ale celor 4 femei care au stat alături de Președintele Trump la Marșul pentru viață Washington 2018 și ale copiilor lor

Când Președintele Donald Trump s-a adresat participanților la Marșul pentru viață de la Washington, pe 19 ianuarie 2018, alături de el au fost patru femei și copiii lor. Sunt femei care au trecut prin criza de sarcină și au fost aproape de a face avort. Cu sprijin din jur, din familie sau de la centrele de sprijin pentru femeile în criză de sarcină, ele au ales viața pentru copiii lor.

În 17-19 ianuarie, împreună cu copiii, ele au participat la evenimentul „Copiii merg în Congres” – Babies go to Congress, care a inclus în acest an și întâlnirea cu Președinte SUA.

De câțiva ani, acest evenimentul este organizat de Heartbeat International și aduce în fața congresmenilor SUA femei care au ales viața pentru copiii lor atunci când au traversat o criză de sarcină.

Marianne Donadio

Marianne Donadio a rămas însărcinată la 17 ani, iar cei care au ajutat-o au fost părinții ei. Din dorința ca alte femei care sunt în criză de sarcină dar nu au părinții ca ai ei să aibă parte de sprijin, ea lucrează la Room at the Inn, o casă maternală în Carolina de Nord unde a găzduit până în prezent peste 400 de femei în criză de sarcină care aveau nevoie de adăpost.

Președintele Trump a spus despre Room at the Inn că, pe lângă ajutorul concret, „mai important, le-a dat speranță. A arătat fiecărei femei că ea nu este uitată, că ea nu este singură și că ea are acum o întreagă familie de oameni care o vor ajuta să reușească. Această speranță este adevăratul dar al acestei mișcări incredibile care ne aduce astăzi împreună. Este darul prieteniei, darul mentoratului și darul încurajării, iubirii și susținerii. Acestea sunt cuvinte frumoase și acestea sunt daruri frumoase.”

Împreună cu Marianne Donadio au fost la Casa Albă și în Congresul SUA alte trei femei care au vorbit despre cât de importante au fost în viața lor centrele de sprijin în criza de sarcină.

Kelsy Hedges


Ca și cum nu era de ajuns de stresată când a aflat că este însărcinată ca elevă la colegiu, Kelsey Hedges a rămas șocată când a mers la Centrul de Resurse pentru Sarcină din Rolla, Missouri, și a aflat în urma unei ecografii gratuite că are gemeni!

O studentă remarcabilă și foarte implicată în activitățile din campus, Kelsey a cedat la început presiunilor din partea tatălui copiilor de a face avort. A fost aproape să avorteze, ajungând la clinica Planned Parenthood de lângă Universitatea din Missouri.

Dar s-a răzgândit – și, mai important, inima i s-a schimbat – în momentul în care le-a văzut pentru prima dată pe fiicele ei, Izabella și Brielle. Nu numai că a ales viața pentru fetițele ei, dar Kelsey a terminat la timp studiile, a luat licența și acum a început un masterat în contabilitate.
M-am îndrăgostit din momentul în care le-am văzut pe amândouă”, a spus ea. „Fetițele sunt o mare binecuvântare în viața mea și aduc atâta bucurie pentru mine și pentru restul familiei mele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu adesea pentru fetele mele și pentru centrul de sprijin în criza de sarcină care le-a salvat, pe mine și pe ele.

Nadya Boyer

Nadya a crescut într-o casă creștină evanghelică, dar când a rămas însărcinată în mod neașteptat a mers la o clinică Planned Parenthood pentru a face avort. Deși era convinsă că nu are altă opțiune decât avortul, în sufletul ei se tot frământa cu în legătură cu discuția pe care o avusese la un centru de sprijin în criza de sarcină, unde fusese mai înainte, Centrul Elizabeth’s New Life din Lebanon, Ohio.

Cu gândul la discuția de acolo, Nadya stătea în camera de așteptare a Planned Parenthood, așteptând să fie chemată la avort. Dintr-o dată a găsit puterea să aleagă viața pentru fiul ei, Charlie.

Nadya a ieșit din clinica Planned Parenthood și a mers direct la Centrul de sprijin Elizabeth’s New Life Center, care a ajutat-o ​​să se pregătească pentru creșterea copilului și să își continue educația.

„Nu a fost sfârșitul lumii”, a spus Nadya despre sarcina ei neașteptată. „Chiar dacă au fost probleme, sunt atât de bine în prezent!”

Paula Garner

Cu șase ani în urmă, Paula Garner avea 17 ani și se uita uimită la testele de sarcină pozitive pe care le ținea în mână în baia liceului. Știa că era însărcinată, dar nu putea să se convingă de această realitate.

Ajungând la un centru de sprijin local, „Hand of Hope” din Raleigh, Carolina de Nord, Paula au descoperit ceea ce peste 1,5 milioane de femei experimentează în fiecare an în cele 2.750 de centre de ajutor în criza de sarcină din SUA, majoritatea dintre ele fiind dotate cu ecografe și oferind gratuit ecografii.

În cuvintele Marșului pentru viață 2018 de la Washington, Paula a descoperit mai întâi că „Dragostea salvează vieți”.

Așa s-a născut Skylar.

„Ei ne-au arătat dragostea lui Hristos într-un moment în care ne-am simțit atât de departe de Dumnezeu și de planul Său pentru viețile noastre”, a spus Paula. „Uneori stau și mă gândesc și îmi dau seama că fără fiica mea și fără sfaturile și ajutorul de la Hand of Hope, nu aș fi ajuns unde sunt astăzi. Nu aș fi persoana care sunt astăzi și nici măcar nu știu dacă Dumnezeu ar fi putut să-mi atingă inima așa cum a făcut-o.

Înainte de a se naște fiica mea, eram pe o cale foarte rea în viață, dar viața ei mi-a dat o nouă viață în Hristos. A schimbat întreaga direcție în care se îndrepta viața mea și pentru asta nu pot decât să fiu recunoscătore.”

Astăzi, Paula și soțul ei, Chris, sunt părinți mândri ai două fiice, Skylar și Audrey. Cu scopul de a deveni consilier într-un centru de sprijin în criza de sarcină, Paula este la jumătatea studiilor universitare în psihologie. Pentru a putea să își finanțeze studiile, a primit o bursă acordată de Care Net, o rețea de centre de sarcină asemănătoare cu Heartbeat International.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer