ASR Principesa Margareta în Parlament: „În inima părinţilor mei a existat întotdeauna un mâine. Cu gândul la acel mâine, vă mulţumesc pentru ziua de astăzi. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Postez emoționantele cuvinte ale ASR Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, în Ședința Solemnă a Parlamentului, pentru că ele sunt rodul experienței unei familii care în momentele cele mai grele a avut încredințarea că există un mâine.

În vremea Primului Război Mondial, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost convinși că românii își vor câștiga dreptul de a trăi într-o țară unită, liberă și demnă. În vremea exilului, Regele Mihai și Regina Ana au fost convinși că datoria lor față de români nu a încetat.

Acum, Custodele Coroanei Române vorbește despre viitor. Acesta este un model și o încurajare pentru toți care se străduiesc să facă binele.

„Solemnitatea la care participăm aduce omagiu Regelui nostru, atât de iubit de poporul român şi admirat de întreaga lume. Dar, rostul adunării de astăzi are rădăcini adânci, în 150 de ani de istorie modernă, plină de pagini tragice, dar şi înălţătoare.

Am pierdut, ca şi întreaga naţiune, un Părinte. De aceea, în aceste clipe grele, suntem uniţi în doliul nostru.

Bunătatea şi iertarea tatălui meu au învins toate relele secolului trecut. Înţelepciunea lui a asigurat continuitatea ţării noastre în momente de gravă abatere de la mersul firesc al lumii. Chiar atunci când a fost departe de ţară, românii l-au privit ca pe un far luminos.

Pentru aproape un secol, Regele Mihai a fost o parte din fibra statului român.
Începe un nou timp pentru Casa Regală. Cu aceleaşi valori şi principii ca ale tatălui meu voi continua să servesc interesele fundamentale ale României. Ca şi Regele Mihai, voi închina munca mea românilor din toate ţările lumii.

Coroana va continua să facă tot ce este posibil, alături de instituţiile fundamentale ale statului pentru progresul ţării, în cadrul Uniunii Europene şi NATO. Regele a crezut întotdeauna că este datoria noastră să fim parte integrantă a acestor eforturi.

Pe lângă activităţile de consolidare a comunităţilor româneşti, pe lângă proiectele caritabile, familia mea şi cu mine vom fi alături de instituţiile statului în promovarea adevăratului chip al României şi a intereselor ei pe plan internaţional.

Ţările lumii au nevoie să cunoască mai bine ceea ce România a reuşit în 150 de ani ca stat modern, ce a realizat în secolul care a trecut de la Marea Unire şi ce a construit după căderea comunismului. Privind în urmă, putem să fim mândri de progresele naţiunii noastre.

În inima părinţilor mei a existat întotdeauna un mâine. Cu gândul la acel mâine, vă mulţumesc pentru ziua de astăzi.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Foto: Daniel Angelescu

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer