LifeNews.com, 14 noiembrie 2017
Cântăreaţa Tamika Scott, din formaţia Xcape, a dezvăluit recent că a fost presată să-şi avorteze copilul când se afla la apogeul carierei.
Ca membră într-o formaţie feminină de R&B din anii 1990, formată numai din femei, Scott a rămas însărcinată în cea mai rea perioadă posibilă pentru trupă, scrie revista Bravo. Scott a povestit că echipa managerială a văzut copilul ei nenăscut ca pe un obstacol în calea succesului.
„Mi-au dat ultimatum să părăsesc formaţia, sau să fac un avort”, a declarat ea într-un interviu pentru ediţia din 13 noiembrie 2017 a show-ului Watch What Happens Live with Andy Cohen.
Scott a spus despre colegele sale că au fost „furioase” când le-a dat vestea despre sarcină. Dar sora ei, LaTocha Scott, a apărat-o pe Tamika şi a ameninţat că va părăsi formaţia dacă managerii continuă să o preseze să-şi avorteze copilul.
Scott a ales viaţa pentru copilul ei nenăscut, o fetiţă pe care a numit-o Ocean.
„Am făcut o alegere, nu m-am lepădat de ceea ce cred şi Dumnezeu m-a binecuvântat”, a spus Tamika Scott.
Mai multe detalii din ştire:
În ciuda presiunilor din partea echipei manageriale, Tamika a reuşit să depăşească toate obstacolele şi şi-a continuat cariera. „Ba chiar le întrec la dans”, a glumit Tamika despre colegele de trupă.
Kandi Burruss, colegă de trupă cu Tamika, crede că în anii 1990 era altfel pentru trupele de fete. Managerii din industria muzicală se panicau şi le presau dacă rămâneau însărcinate:
„Azi imediat lumea remarcă dacă ţi-a crescut burtica şi se entuziasmează, dar în anii 1990 era altfel”, a spus Kandi.”
Tamika Scott a demonstrat că avortul nu reprezintă „o alegere” sau „o libertate”, aşa cum pretinde industria avortului că ar fi. Un studiu american arată că 64% din femeile care făc avort au fost presate să facă această alegere. În unele cazuri, presiunea se trasnformăîn violenţă împotriva mamei şi a copilului nenăscut.
Directorul Institutului Elliot, David Reardon, co-autorul studiului realizat de Monitorul Medical Science a spus: „În multe dintre cazurile documentate pe tema avortului forţat în America, poliţia, şi martorii au afirmat că actele de violenţă şi crimă au avut loc după ce femeia a refuzat avortul sau pentru că atacatorul nu îşi dorea sarcina.”
Reardon explică: „Chiar dacă o femeie nu este ameninţată fizic, adesea ea se confruntă cu presiune psihologică intensă, abandon, lipsă de sprijin, sau şantaj emoţional dacă nu avortează. În timp ce avortul este adesea descris ca fiind o alegere, femeile care au trecut prin asta, spun o altă poveste”.
Numeroase studii au corelat violenţa domestică cu avortul. Unele femei au fost forţate sau presate de către parteneri să facă avort, pe când altele au crezut că avortul le va ajuta să scape de abuz.