Gândurile unor părinți a căror fetiță a trăit doar 6 ore: „Viața Ioanei nu se măsoară în ore, ci în iubire, speranță și credință”

Dragoș Bălinișteanu

Ieri am vrut să scriu câteva rânduri, dar nu am putut. Am primit însă câteva mesaje și am regăsit altele pe facebook, la oameni care și-au adus aminte.

Acum un an (pe 27 iunie) se năștea Ioana, cea de-a treia fetiță a noastră. Tot în aceași zi, Dumnezeu a hotărât ca Ioana să meargă lângă El, cred eu într-un cor de îngerași.
Derulând timpul mai în urmă, la prima investigație medicală din timpul sarcinii, îmi amintesc de momentul în care am aflat că Ioana are o formă rară de malformație (acranie) incompatibilă cu viața și tot atunci soția a primit recomandarea rece și hotărâtă a medicului ginecolog: „Faceți avort! Nu are rost să vă chinuiți! Oricum nu poate supraviețui!”.
Am refuzat ideea avortului, iar doamna doctor (Dumnezeu să o lumineze!) a refuzat să țină sarcina sub observație.

Dar povestea Ioanei nu este una tristă!
Ioana a trăit 9 luni de zile în pântecele mămicii sale. A fost un timp minunat în care ne-am gândit la Ioana, la noi, la fetițele noastre, la Dumnezeu, la viața noastră și la scopul ei. Ioana a schimbat multe lucruri în tot acest timp. Ioana a lăsat un semn în adâncul sufletului fiecărui om care a cunoscut-o. Am putea probabil să scriem o carte întreagă despre emoțiile și efectele pe care Ioana le-a produs în cei din jurul ei.
Acum un an Ioana s-a născut și a trăit 6 ore, aici cu noi. În acest timp am botezat-o și ne-am pregătit pentru a ne despărți de creștinește. Ioana nu a murit ci a plecat la Tăticul ei Cel adevărat. Viața Ioanei nu se măsoară însă în ore ci în iubire, speranță și credință. Fiecareclipă din viața Ioanei a însemnat ceva. La fel ca orice secundă din viața noastră sau a copiilor noștri.

Nu am vrut să scriu aceste rânduri pentru noi. Noi oricum ne gândim la ea. Alexandra și Iunia vorbesc mereu despre ea pomenindu-o ca „surioara noastă îngeraș” 🙂.
Am scris aceste rânduri în ideea că poate cineva are ispita de a considera că o viață nu merită trăită. Că poate mai bine omori un copil decât să-l chinui sau să te chinui. Ca dacă are o problemă e mai puțin copil ș.a.
Orice secundă din viața cuiva are un impact extraordinar în sufletele celor din jur.

„Omul nu se naște pentru a fi fericit. Omul ăși cumpără fericirea și o cumpără numai cu prețul suferinței. Aici nu e vorba de nici o nedreptate.” F.M. Dostoievski

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer