Ce viitor are copilul unei adolescente însărcinate? S-ar putea să ajungă fondator și CEO la Amazon!


Foto: DailyMail

„Dar cum să păstreze copilul? E tânără, n-are serviciu, n-are școala terminată. Acest copil nu va avea nici un viitor și îi va distruge viața”. Tocmai ați citit una dintre replicile clasice ale celor care presează adolescentele și tinerele însărcinate să facă avort. În loc să le sprijine cu ceva concret, adesea cei din jur nu le sprijină dar le spun ce cred ei să se va întâmpla cu copilul din pântecele peste 30-40 de ani și părerea lor este că trebuie să-i anuleze copilului șansa la viață înainte ca el să poată demonstra ceva.

Dacă aș spune cuiva: „Nu e bine să-ți faci casă azi pentru că peste 40 de ani s-ar putea să vină un cutremur și să o dărâme și n-are rost”, probabil mi s-ar spune că sunt absurdă și nu m-ar băga nimeni în seamă, dar societatea și familia consideră normal să-i spună unei tinere: „Fă avort pentru că acest copil nu va avea nici un viitor peste 40 de ani”.

Azi am aflat că Jacklyn Gise, mama lui Jeff Bezos, a rămas însărcinată cu el când avea 16 ani, a fost presată să facă avort, dar cu sprijinul familiei ei, adică bunicii dinspre mamă ai lui Bezos, a depășit criza de sarcină.

Da, acel Jeff Beszos care e fondator și CEO la Amazon și cel mai bogat om din lume!

Jacklyn nu a avut o viață ușoară, a trebuit să lupte cu multe. Liceul, în loc să o sprijine să-și ducă sarcina la bun sfârșit și să-și continue studiile, a presat-o pe toate căile să facă avort. A fost salvată de intervenția părinților, mai ales a tatălui ei. La 18 ani s-a căsătorit cu tatăl biologic a lui Jeff, relația nu a mers și au divorțat, iar apoi s-a recăsătorit cu un imigrant cubanez, Miguel Bezos, care l-a adoptat pe Jeff când acesta avea 4 ani.

Jeff a scris pe Twitter despre mama lui: „Am câștigat la loterie cu mama mea. Mulțumesc pentru tot, mamă!”. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl biologic, dar îi este recunoscător tatălui adoptiv pentru toată dragostea.

Știu deja că unii vor spune: „Da, dar Jeff Bezos este o excepție. La fel cum a fost și Steve Jobs, fondatorul Apple. Ei au avut ceva special, dar copiii obișnuiți nu au nici un viitor”. Serios? Atunci vă îndemn să faceți un exercițiu. Mergeți fiecare la mama voastră și rugați-o să vă răspundă la două întrebări:

1. Cu ce presiuni, frământări și neajunsuri s-a confruntat când era însărcinată cu voi?

2. Ce a crezut că se va întâmpla cu voi și cu viitorul vostru în timpul acelor frământări și situații dificile?

Apoi comparați cu tot ce ați realizat între timp, cu locul, profesia, familia pe care le aveți acum și vedeți diferențele dintre estimări și rezultate. Eu am prieteni care s-au născut în împrejurări total nefavorabile, dar în timp au făcut lucruri extraordinare. De exemplu, mamei lui Andrei i-au zis medicii că dacă va trăi va avea foarte multe malformații și va fi o legumă. Să renunțe că e tânără și sigur va avea și alți copii. Andrei are 23 de ani acum și a fost răcit o singură dată în viață. Asta a fost singura lui problemă de sănătate.

Cu siguranță știți și voi multe astfel de cazuri și m-aș bucura să-mi scrieți despre ele, ca să afle și alții. Acestea nu sunt „exemple izolate”, ci oameni extraordinari despre care încă n-au apărut mărturii publice.

Alegeți viața și scrieți despre cei care au ales viața!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer