Avea 337 de grame la naștere, iar acum și-a serbat prima aniversare. Povestea celui mai mic bebeluș prematur din lume care a supraviețuit


Pentru viață merită să lupți chiar și atunci când primești 0% șanse de supraviețuire! O demonstrează povestea lui Richard Scott William Hutchinson, cel mai mic bebeluș născut prematur din lume care a supraviețuit, conform Guinness World Records.

Richard s-a născut cu o greutate de 337 de grame și era atât de mic, încât părinții lui îl puteau ține într-o palmă. El avea 21 de săptămâni și două zile și mai avea 131 de zile până la data calculată a nașterii.

Dr. Stacy Kern, neonatologul lui Richard, a spus că echipa de neonatologie i-a dat 0% șanse de supraviețuire, dar s-a luptat să-l salveze:
„Echipa noastră de neonatologie a dat 0% șanse de supraviețuire. Știam că primele câteva săptămâni din viața lui Richard vor fi foarte dificile, dar am simțit că, dacă va reuși să treacă prin asta, va supraviețui”.

Din cauza pandemiei, părinții lui Richard nu au putut să stea noaptea cu el în spital, așa că mergeau zilnic de la casa lor din St Croix, Wisconsin, către Minneapolis:
„Am vrut să fim siguri că suntem acolo pentru a-i oferi sprijin. Cred că asta l-a ajutat să lupte pentru că știa că se poate baza pe noi”, a spus tatăl lui Richard.

În decembrie 2020, după ce a petrecut mai mult de șase luni în spital, Richard a reușit să plece acasă cu familia sa.
„Ziua în care Richard a fost externat de la NICU a fost o zi atât de specială. Îmi amintesc că aveam lacrimi în ochi când l-am ridicat din pătuț. Nu-mi venea să cred că era același băiețel care înainte era atât de bolnav, încât mă temeam că nu va supraviețui. Același băiețel care încăpea în palma mea, cu pielea atât de translucidă încât puteam vedea fiecare coastă și vas din corpul său minuscul. Nu m-am putut abține să nu-l strâng în brațe și să-i spun cât de mândru sunt de el”, a spus Kern, mama lui Richard.

Pe 5 iunie, Richard și-a sărbătorit prima zi de naștere alături de familie și cei trei câini ai lor. „Suntem încă uimiți de asta, dar suntem fericiți. Este o modalitate prin care putem împărtăși povestea lui pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la nașterile premature”.

Și copiii născuți prematur în România au nevoie de spitale echipate și de medici pregătiți să-i salveze. Săptămâna trecută am lansat provocarea #RomaniaIn22: În 2022 România să aibă două spitale în lista spitalelor care au oferit șansa la viața unui prematur de 22 de săptămâni!

Sursă: CNN

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer