Pampers a creat un „scutec plat” pentru a ajuta bebeluşii născuţi prematur

LiveAction, Nancy Flanders, 7 decembrie 2017

https://www.youtube.com/watch?v=Y79pbg5dNy0

Pampers, care a făcut valuri în trecut cu clipurile sale publicitare pro-viaţă, a conceput un nou tip de scutec pentru a ajuta micuții bebeluşi născuți prematur. Scutecul plat este proiectat fără bandă adezivă, elastic sau parfum, pentru a proteja mai bine pielea extrem de delicată a prematurilor – bebeluşi atât de mici care, de fapt, nu ar putea să poarte, în mod normal, un scutec obişnuit. Noul scutec plat este dotat, de asemenea, cu un scut de protecţie pentru umezeală.

„De mai bine de 40 de ani, Pampers s-a pus în slujba tuturor asistentelor şi a bebeluşilor născuţi prematur din unităţile de terapie intensivă neonatală (NICU), oferind soluții inovatoare în sprijinul nevoilor lor unice”, a declarat Erica Bardeau, managerul de imagine al  filialei nord americane a unităţii care se ocupă de produsele de îngrijire pentru bebeluşi la Procter&Gamble.

„În anul 2002, am fost primul producător de scutece major care a creat un scutec pentru copiii născuţi prematur. De atunci, am dezvoltat numeroase inovații, inclusiv scutece de dimensiuni foarte mici, care variază de la mărimea P1 la mărimea P3, special concepute pentru cei mai micuţi dintre prematuri, pentru a putea avea grijă de toţi bebeluşii, inclusiv de cei mai mici luptători pentru viaţă.”

Amillia Taylor – un copil născut prematur la numai 21 de săptămâni de gestație care a supraviețuit

Aceşti micuţi luptători, la care se referă Bardeau, sunt copii născuți încă de la vârsta de 21 de săptămâni de gestație. Pe măsură ce tehnologia se îmbunătăţeşte, acești copii au tot mai mari șanse de supraviețuire. De altfel, un studiu publicat în New England Journal of Medicine în anul 2015 a arătat că 23% dintre copiii născuți la 22 de săptămâni supraviețuiesc, iar atunci când medicii sunt mai proactivi în a-i ajuta pe aceşti copii, şansele lor de supraviețuire cresc cu încă 18%.

În acelaţi timp, în Statele Unite ale Americii continuă să rămână legală posibilitatea ca bebeluşii să fie avortaţi chiar şi după termenul de 21 de săptămâni de gestație, indiferent de motivul invocat. Renunțarea la un copil care creşte şi se dezvoltă în pântecele mamei sale, chiar şi după o vărstă gestaţională mai mare de cinci luni presupune aplicarea unei practici crude a dilatării şi evacuării, în care medicul care face avortul înlătură literalmente membrele copilului, acesta fiind capabil să simtă durerea.

Oamenii precum Nik Hoot au supravieţuit acestei proceduri îngrozitoare, fiind nevoiţi să-şi trăiască viaţa fără să se poată folosi de membrele lor. Doctorul Anthony Levantino descrie procedura Dilatare și Evacuare în video-ul de mai jos.

Rata naşterilor premature este acum de 9,8%. Compania Pampers, care donează o cutie de “scutece plate” pentru fiecare unitate de terapie intensivă neonatală din SUA, face o treabă excelentă arătând că avem datoria de a ne îngriji de aceşti copii foarte mici şi de a-i trata ca fiinţe umane, atât în interiorul cât şi în afara uterului. Într-o lume în care alegem copiii pe care îi salvăm şi copiii pe care îi ucidem în mod deliberat, în funcţie de locul unde ei se află, este important ca marile companii, care au o prezenţă atât de importantă în mass-media, precum Pampers, să continue să atragă atenţia întregii lumi că merită să ne luptăm pentru aceşti mici supravieţuitori.

Prelucrare după:      https://www.liveaction.org/news/pampers-flat-diaper-help-premature-babies/

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer