3 clipuri animate foarte frumoase pentru prevenirea abandonului copiilor realizate în Basarabia

În aceste zile se termină o campanie extraordinară desfășurată în Basarabia timp de o lună de zile. 3 clipuri animate foarte frumoase pentru prevenirea abandonului copiilor realizate în Basarabia au rulat pe posturile TV și pe internet pentru a preveni abandonul copiilor de vârstă fragedă.

Clipurile de benzi animate au fost realizate de către CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) din Republica Moldova.

Clipurile îndeamnă părinții în dificultate să păstreze copilul în familie și să facă tot posibilul ca acesta să nu fie instituționalizat.

Nu doar abandonul, ci și instituționalizarea afectează creșterea și dezvoltarea copiilor, în special în primii ani de viață.

Inspirate din viața reală, clipurile de benzi animate abordează 3 tipuri de subiecte: adolescentele însărcinate blamate de familie și comunitate, mamele singure, care nu au susținere din partea părinților, și părinții care au un copil cu dizabilități.

În toate trei situațiile, clipurile  îndeamnă părinții să nu cadă pradă disperării, ci să gândească pozitiv și să apeleze la ajutor prin serviciile care le sunt puse la dispoziție la nivel național sau la ei în comunitate.

Inițiativa face parte din proiectul Copiii de vârstă mică – înțelegem necesitățile, dezvoltăm serviciile, reformăm sistemul,  implementat de CCF/HHC Moldova, în parteneriat cu UNICEF și MSMPS.

Proiectul, în valoare totală de 425.800 Euro, este menit să sprijine familiile vulnerabile care au copii cu vârsta de 0-3 ani pentru a preveni separarea lor de familie și abandonul în instituții. Proiectul este o continuare a inițiativei de reducere a numărului copiilor în instituții rezidențiale și creșterea numărului de copii reintegrați în familii. De la începutul reformării sistemului rezidențial de protecție a copilului din Republica Moldova, numărul copiilor plasați în instituții s-a diminuat de la 11.500 (2007) la sub 2.000 (2016). Dezinstituționalizarea decurge mai dificil în cazul copiilor de vârstă mică (0-3 ani) și a copiilor cu dizabilități.

Sursă: http://ccfmoldova.org/ro/comunicare/noutati/3-spoturi-sociale-animate-pentru-prevenirea-abandonului-copiilor

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer