Studiu din SUA: 73,8% dintre femeile care au solicitat consiliere post-avort afirmă că s-au confruntat cu presiunea de a face avort


O să postez periodic rezultatele unor studii pe tema crizei de sarcină, a presiunii pentru avort și a consecințelor avortului asupra femeii, sperând că astfel mai mulți cititori vor trece dincolo de afirmații care par vestitorii binelui și ai libertății, dar care acoperă presiuni teribile asupra femeilor însărcinate și consecințe neînchipuit de tragice. Dincolo de „avortul este un drept”, „avortul e sigur”, „avortul este alegerea mea”, multe vieți de femei au fost și vor fi afectate profund. Mai multă cunoaștere va naște mai multă empatie și sprijin!

Un studiu publicat în 2017 de Priscilla Coleman și alții la care au participat 987 de femei care au solicitat consiliere post-avort în centrele de sprijin pentru criza de sarcină a constatat următoarele:
• 73,8% dintre participantele la studiu au afirmat că s-au confruntat cu diferite forme de presiune pentru a avorta;
• 58,3% dintre participante au afirmat că au făcut avort sperând că îi vor face fericiți pe alții;
• 66% dintre participante au afirmat că au simțit în inima lor că fac o greșeală atunci când au făcut avort;
• 67,5% dintre participante au spus că avortul a fost una dintre cele mai grele decizii din viața lor;
• 49,2% au considerat că fătul e o ființă umană în momentul avortului;
• 33,2% s-au simțit conectate emoțional cu fătul înainte de avort;
• 28,4% au avortat din frica de a nu-și pierde partenerul.

O observație pe baza studiului: în timp ce 73,8% dintre femeile care au participat la studiu au fost presate să facă avort, celelalte (26,2%) nu au fost presate și au ales liber. Unele femei aleg liber să facă avort, dar cu toate că alegerea lor a fost liberă, după avort regretă și solicită consiliere pentru depășirea traumelor post-avort. Faptul că cineva alege liber ceva nu înseamnă automat și că alege bine.

Priscilla K. Coleman, Ph.D., Kaitlyn Boswell, B.S., Katrina Etzkorn, B.S., Rachel Turnwald, B.S. “Women Who Suffered Emotionally from Abortion: A Qualitative Synthesis of Their Experiences” Journal of American Physicians and Surgeons Volume 22 Number 4 Winter 2017

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer