Luna pentru viață 2022: dragostea, sprijinul, schimbarea inimilor salvează vieți în situații de criză


Mame cu copii mici fugind din calea bombelor, nou-născuți de la neonatologie mutați în buncăre, femei însărcinate care nasc în adăposturi de protecție civilă sau la graniță. Sunt imagini care au făcut înconjurul lumii, stârnind un val de empatie și mobilizare din partea comunităților de oameni pentru a oferi sprijin.

Războiul produce tragedii imense: pierderi de vieți omenești, violență, abuzuri, distrugeri, ură și teroare. Este dovada clară a unui eșec. Un eșec al dragostei, al dialogului, al colaborării și al sprijinului. Dar când războiul se va termina, realitățile sociale și conștiința ne arată că violența și abuzul se petrec în fiecare zi nu undeva în lume, ci în proximitatea noastră: în orașul nostru, pe strada noastră, în micile noastre comunități și, uneori, chiar în propriile noastre familii.

În fiecare zi, mii de femei sunt lăsate singure în cel mai dur război din inima lor: criza de sarcină. Atunci, temerile, incertitudinile, lipsa soluțiilor, lipsa posibilității ca femeia să vadă un viitor în siguranță alături de copilul ei produc un conflict interior extrem de puternic, care adesea este acutizat de presiunile venite din exterior și de absența sprijinului. Aceste femei nu sunt altcineva decât surorile, prietenele, colegele, vecinele sau chiar rudele noastre.

Dar, chiar și în cele mai complicate situații de criză și mai ales în criza de sarcină, dragostea, sprijinul și schimbarea inimilor salvează vieți. De ce vorbim despre schimbarea inimilor? Pentru că în spatele violenței, a abuzurilor, a nepăsării și a avortului există o mentalitate care ține inimile și sufletele oamenilor într-un prizonierat puternic al lipsei de sprijin și al lipsei de dragoste față de semeni.

Abordarea pro-viață bazată pe sprijin, promovarea egalității și echității pentru femeile în criză de sarcină și implicarea concretă pentru a dezvolta proiecte, mecanisme și politici publice de sprijin pot fi o experiență transformatoare, o schimbare a inimii care ne ajută să gândim, să înțelegem, să iubim și să acționăm concret pentru a ajuta.

Branding/Identitate vizuală creată și implementată de WINCERO, www.wincero.com

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer