Ziua Drapelului Național și o lecție despre respectul drapelului, învățată în SUA


Ziua Drapelului Național. Când ești pro-viață ai un motiv în plus de responsabilitate, respect și bucurie față de drapelul național. El este simbol al identității și al unității românilor de pretutindeni și, pentru el, unii români au plătit prețul vieții. Iar jertfa lor l-a încărcat și mai mult cu viață. Un copil român, dinainte de a se naște, are și el dreptul de a se emoționa la vederea tricolorului – pentru a se împlini aceasta avem responsabilitatea să sprijinim femeile în criză de sarcină.

Și acum o lecție despre respectul drapelului, învățată în SUA.
Organizațiile pro-viață și centrele de sprijin au pus România pe harta internațională a țărilor în care se dezvoltă programe de sprijin pentru femeile în criză de sarcină. Așa a ajuns Drapelul României la conferința celei mai mari organizații de criză de sarcină din lume, Heartbeat International, în 2019. Un moment de două ori emoționant pentru mine. Întâi, pentru că nu e puțin lucru să știi că în țara ta se întâmplă un lucru bun care e cunoscut de străini. Al doilea: chiar eu l-am purtat la a 48-a ediție a Conferinței Heartbeat International organizată în Dallas, SUA!

Lecția continuă. La conferința de anul acesta organizată în Ohio, SUA, din motive de pandemie au putut participa doar centre din Statele Unite. Cu toate acestea, drapelele României și ale altor țări din Europa, Asia, Australia și Africa au fost prezente la conferința din Ohio. Cum a fost posibil acest lucru? Prin dragostea și solidaritatea echipei Heartbeat International: la Parada națiunilor au purtat steagurile țărilor în care există centre afiliate, din proprie inițiativă!

Să ne cinstim drapelul și tot ceea ce reprezintă el!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer