#EroiAzi La 100 de ani, Căpitanul Sir Thomas Moore a strâns peste 30 de milioane de lire pentru a ajuta spitalele din UK în lupta cu pandemia


Sursă Foto: Dylan Martinez/Reuters

Binele se poate face la orice vârstă. A dovedit-o din plin căpitanul Sir Thomas Moore, un fost ofițer al armatei britanice care a luptat în Al Doilea Război Mondial.

În 6 aprilie 2020 a început să parcurgă 100 de metri din grădina lui cu scopul de a strânge 1000 de lire sterline până la împlinirea vârstei de 100 de ani. În cele 24 de zile pe care le-a dedicat strângerii de fonduri pentru a ajuta spitalele din UK în lupta cu pandemia COVID-19, cel care a fost supranumit Căpitanul Tom a strâns peste 1,5 milioane de donații individuale.

Pentru a ajunge la cât mai multe inimi, Sir Thomas Moore a interpretat melodia „You Never Walk Alone”, cântată de Michael Ball. Astfel, Sir Thomas Moore a devenit cea mai în vârstă persoană care a ajuns numărul 1 în topurile muzicale din Marea Britanie.

În semn de recunoaștere a eforturilor făcute de Sir Thomas Moore, BBC i-a acordat în 2020 premiul Helen Rollason pentru personalitatea sportivă a anului, iar Royal Air Force și Armata Britanică au organizat zboruri omagiale. În 17 iulie 2020, Regina Elisabeta a II-a a Angliei l-a ridicat la rangul de cavaler la Castelul Windsor.

Căpitanul Sir Thomas Moore a trecut la cele veșnice în 2 februarie 2021 în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2, după ce a inspirat milioane de oameni să facă bine și să se sprijine unii pe ceilalți.

Citește mai mult în The Guardian și pe Wikipedia.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer