Lansăm Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame”. 6 moduri prin care poți să ajuți


„Ce bine că se mai gândește cineva și la noi!”. Așa ne-a întâmpinat în această dimineață una dintre mamele pe care le-am vizitat, la prima acțiune din proiectul Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame”. Am fost în satele Podu Pitarului și Vasilați din județul Călărași.
Lansăm astăzi Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame”, un proiect dedicat exclusiv femeilor însărcinate și mamelor din localități în care nu există centre sau rețele locale de sprijin. Acest proiect a apărut ca urmare a numeroaselor solicitări primite de la femei însărcinate și mame aflate în județe în care nu există centre sau rețele locale de sprijin. Începem cu județele Ilfov, Prahova, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița.

Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” va avea trei componente: sprijin materialsprijin psiho-emoționalsprijin pentru informare și educație.

Ce ne propunem?

Obiective generale:

  • construim o punte între cei care doresc să ajute și femeile însărcinate și mamele care au nevoie de sprijin;
  • colaborăm cu autoritățile locale și reprezentanții locali (primari, consilieri locali, asistenți sociali, medici, profesori, preoți) pentru a îmbunătăți calitatea vieții femeilor însărcinate și a mamelor.

Obiective specifice:

1. Sprijin material:

  • sprijinim femeile însărcinate și mamele cu haine, produse de îngrijire a copiilor nou-născuți, pătuțuri, cărucioare, alimente, jucării și cărți. O parte dintre acestea vor proveni din donațiile materiale primite la cele două centre ale Asociației pentru sprijinirea femeii și a familiei.

2. Sprijin psiho-emoțional:

  • oferim consiliere și sprijin emoțional femeilor însărcinate și mamelor din județele menționate;

3. Sprijin pentru informare și educație:

  • oferim sesiuni de informare și materiale educative despre sarcină, naștere, creșterea și educarea copiilor.

Cum ne organizăm?

  • identificăm femeile însărcinate și mamele care au nevoie de sprijin, în colaborare cu reprezentanții din comunități, și realizăm liste cu nume, vârste, măsuri etc.;
  • primim donațiile dumneavoastră la Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” și la Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”. Cu ajutorul voluntarilor sortăm produsele, le dezinfectăm, le grupăm pe măsuri, grupe de vârstă și nevoi;
  • căutăm psihologi, asistenți sociali sau consilieri voluntari, care să ofere sprijin psiho-emoțional;
  • pregătim sesiunile de informare și materialele educaționale cu ajutorul unor specialiști;
  • formăm voluntari care să susțină sesiunile de consiliere și informare dedicate femeilor însărcinate și mamelor din localitățile în care mergem;
  • o dată pe lună pornim Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” către una sau două destinații. Transportăm produsele, oferim educație, informare și sprijin.

Toate aceste lucruri se vor face cu sprijinul dumneavoastră. Iată 6 moduri prin care puteți susține Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame”:

  1. Recomandați persoane din comunitățile locale menționate, dornice să sprijine acest proiect, cu care să putem colabora.
  2. Donați haine, produse de îngrijire a copiilor nou-născuți, pătuțuri, cărucioare, alimente, jucării și cărți la unul dintre cele două centre ale Asociației. Pentru informații puteți suna la 0800.070.013.
  3. Ajutați voluntar la sortarea și dezinfectarea produselor primite.
  4. Dacă aveți mașină și carnet de conducere puteți ajuta voluntar cu transportul produselor;
  5. Dacă sunteți consilier, psiholog, asistent social, trainer, profesor, educator, mamă, puteți sprijini voluntar cele două componente ale proiectului: sprijin psiho-emoțional, sprijin pentru informare și educație.
  6. Dacă vă place rolul de coordonator, vă puteți înscrie voluntar pentru a coordona diferite segmente ale campaniei.

Pentru înscrieri și orice alte informații ne puteți contacta pe mail la caravanapentrumame@centrulsfantaelena.ro sau la numărul de telefon 0751.859.467.

Sursă: Centrul Sf. Elena

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer