Sfânta Parascheva ajută o tânără în criză de sarcină și îi vindecă fetița de pseudoartroză


Foto: Oana Nechifor, Doxologia

Mărturie scrisă de Petronela și publicată în cartea Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva. Mărturii ale închinătorilor, vol. II, pg. 113

Am rămas însărcinată la 20 de ani. Întâi, ne-am bucurat amândoi, dar, după o ceartă, el i-a spus mamei de sarcină. Deja părinții treceau prin momente grele din cauza fratelui dependent de jocurile de noroc. Mama plângea continuu; visurile ei de a mă vedea un om realizat (să am o profesie, să fiu cununată civil și religios) s-au spulberat.

Mi-am pierdut curajul de a păstra sarcina; mă cuprinsese teama că-mi distrug familia… Am întrerupt sarcina, dar și liniștea: adormeam și mă trezeam plângând, am devenit depresivă, am slăbit mult.

După multe certuri și împăcări, la un an am rămas din nou gravidă. Neînțelegerile și nesiguranța oferite de el m-au dus din nou la deznădejde, încât îmi blestemam copilul… Într-o zi, la ecografie, am aflat fătul era suspect de sindromul Down. Am simțit durerea de a alege între întreruperea sarcinii sau condamnarea unui prunc nevinovat la suferință. Mă rugam Sfintei Parascheva, iar după o lună de vinovăție, frică și rugăciuni, pomană săracilor, rezultatul nu mai confirma diagnosticul.

După o nouă ceartă, iar doream moartea copilului. (…)

La un alt ecograf, aflasem că un picioruș stă rău în burtă, aveam mari regrete pentru când mă lovisem cu pumnii peste burtă, însă speram să se îndrepte după masaje. Am născut o fetiță de 2,600 kg, cu o boală grea: pseudoartroză congenitală tibie stângă. O priveam cum suferea în urma unei infecții, apoi cu piciorușul în ghips, alte operații la Iași și București.

Am continuat să citesc acatiste, s-o ung pe fetiță cu ulei sfințit mir, să-i pun o brățară și o iconiță atinse de sfintele moaște ale Cuvioasei Parascheva, așteptând o minune.

La ultima radiografie, doctorul, mirat, a spus: „S-a vindecat de pseudoartroză, las-o să meargă!”. Astăzi are un an și patru luni, merge de mânuță, încă nu calcă bine cu piciorul stâng (boala s-a vindecat, dar curbura încă a rămas). La doi ani va fi din nou operată pentru îndreptare. Până atunci, mă rog la toți sfinții s-o ocrotească de orice rău și de păcatele mele.

Tot ce doresc este să-mi văd copilul că merge normal, iar eu să mă îndrept cu adevărat, mulțumind până la sfârșitul vieții.

Petronela

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer