Soluția la viol și la glumele despre viol nu este o altă formă de violență, ci eliminarea tuturor formelor de violență


Aș vrea să punctez două aspecte, care cred că e necesar să fie avute în vedere împreună.

Primul este că violul și orice formă de violență sexuală sunt absolut inadmisibile și absolut inadmisibile sunt glumele despre aceste orori – glume care le fac mai acceptabile, glume care rănesc încă o dată pe victime și care fac pe viitoarele victime să tacă atunci când vor fi abuzate.

Al doilea este că soluția la viol și la glumele despre viol nu este o altă formă de violență: ura împotriva bărbaților, o adevărată ură de clasă neo-comunistă.
Soluția este excluderea în general a violenței împotriva cuiva nevinovat. Nu poți fi coerent și credibil când incriminezi o violență dar susții altă violență.

Ca societate, practicăm fără multă atenție această dublă măsură.
Violul este abominabil și nu se poate compara cu nimic altceva. Dar abominabil și de necomparat cu nimic altceva sunt traficul de persoane și glumele despre victimele lui – asta înseamnă cea mai mare parte a femeilor care sunt în industria prostituției. Abominabil și de necomparat cu nimic altceva sunt și luarea vieții unui copil nenăscut și glumele despre avort.

Știu că cele trei acte de violență sunt considerate de unii ca trei categorii diferite, mai ales datorită faptului că violul este ilegal, traficul de persoane ilegal, prostituția legală în unele țări, ilegală în altele, la fel avortul la cerere. De fapt, în toate aceste cazuri este vorba despre violență împotriva cuiva nevinovat, despre supunerea lui la ceea ce nu dorește sau nu ar dori dacă ar putea să se exprime liber. Sunt trei violențe care se sprijină una pe alta. Am constat nu o dată cum violul susține traficul de femei, iar avortul le acoperă pe amândouă!

Atâta vreme cât practicăm măsuri diferite în tratarea violenței împotriva cuiva nevinovat nu vor reuși eliminarea ei într-o privință în care dorim. Soluția este să ne mobilizăm împotriva tuturor formelor de violență, fără excluderea apriori a unor segmente din societate.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer