O nouă generație pentru viață la Gala susținătorilor vieții online 2020


Joi, 21 mai, s-a desfășurat Gala susținătorilor vieții online 2020. Gala are loc în fiecare an la scurt timp după Marșul pentru viață. Din cauza restricțiilor, marșurile pentru viață din București, Iași și Banatul de Munte s-au mutat online. Pentru că multe evenimente pro-viață s-au mutat online, și Gala susținătorilor vieții 2020 s-a desfășurat tot online. Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenți pentru viață și Asociația România pentru viață. Înregistrarea poate fi văzută aici.

Faptul că evenimentul s-a mutat online a dat ocazia multor copii, adolescenți și tineri din țară să descopere implicarea pro-viață, să participe la Gală, iar implicarea și eforturile unora dintre ei au devenit cunoscute și au fost premiați.

Evenimentul a început prin premierea adolescenților și tinerilor care au participat la „Leapșa pro-viață”, lansată de Eliza-Maria Cloțea, președintele Asociației Studenți pentru viață. Peste 100 de tineri din diferite locuri ale țării au răspuns în clipuri video la întrebările „De ce sunt pro-viață?” și „De ce particip la Marșul pentru viață 2020 online?”.

Organizatorii au mulțumit tinerilor și i-au încurajat să continue, punându-i în gardă că „binele este greu de făcut pe termen lung”, pentru că necesită „statornicie și efort sistematic, exact ca la pregătirea unui campionat mondial”. Statornicia și efortul sunt necesare pentru că „nu toate corăbiile care pleacă în călătorie ajung cu bine la sfârșitul ei” și „nu toți cei care aud adevărul reușesc să îl urmeze toată viața”. Organizatorii au precizat că scopul implicării pro-viață este „împlinirea dragostei de oameni”, dorindu-le să facă binele cu dragoste, pentru că „cel mai greu lucru din lume este să iubești curat, statornic, neegoist pe cineva, toată viața”.

De la premierea marilor speranțe ale unei viitoare mass-media pro-viață s-a trecut la premierea profesioniștilor din media care a promovat la nivel național activitățile din Luna pentru viață: Trinitas TV, Radio Trinitas, Agenția de Știri Basilica, Ziarul Lumina, Prodocens Media.

Televiziunea Trinitas TV a fost reprezentată de Cristina Teleanu, realizatoarea emisiunii „Școala din Familie”, care a spus că prezența la această gală „este o dovadă a bunei colaborări, de mulți ani” și a transmis gânduri deosebite de încurajare către organizatori și participanți. La final a spus că, în 2020 au fost trei „Luni pentru viață”, deoarece „Luna pentru viață s-a prelungit pe parcursul lunii martie, pe parcursul lunii aprilie și pe parcursul lunii mai”.

Din partea Radio Trinitas a participat Diana Parizianu, realizatoarea emisiunii „Viața de Familie”. Dumneaei a vorbit despre emisiunile și rubricile cu tematică pro-viață realizate de Radio Trinitas, spunând că pentru creștini este importantă susținerea vieții deoarece „a fi creștin înseamnă, de fapt, a fi pro-viață”.

Agenția de știri Basilica a fost reprezentată de Ștefana Totorcea. Plecând de la sloganul agenției, ”Binele se știut”, ea a mulțumit participanților pentru ocazia de a transmite „binele de știut” prin „vești bune date oamenilor” despre activitățile pro-viață.

Cei din echipa Prodocens Media iubesc atât de mult implicarea pro-viață încât, în urmă cu câțiva ani au spus că își vor lua echipamente mai bune să poată transmite mai bine emisiuni și evenimente pro-viață.

A urmat anunțarea câștigătorilor concursurilor „Românii au talent pro-viață”. Lista câștigătorilor și lucrările lor se pot vedea în acest articol.

La secțiunea „Lideri pro-viață” au fost premiați: Adelina Fronea – Președintele Asociației LifeCall, pentru mărturia pro-viață deosebită pe care a spus-o în cadrul MPV 2020, o mărturie care a salvat deja vieți; Anita Radics, Președintele ATOR Banatul de Munte, pentru atelierele pro-viață din cadrul proiectului „Tabăra din inima satului” , Emanuel Buta, pentru proiectului www.fratelemeudincer.ro, Teofana și Natalia Dragomir de la „Liceeni pentru viață” și Alexandru Alistarh pentru inițierea grupului „Diaspora pro-viață”.

Un premiu special a fost oferit povestitorilor din cadrul proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”, coordonat de Ioana Revnic: Mădălina Andreescu, Andreea Gheorghiță, Georgiana Nistor, Iuliana Pîrvu, Ilinca Caziuc și Nectaria Andreescu, pentru sutele de ateliere pe care le-au organizat în sprijinul părinților și copiilor în ultimele luni.

Veronica Iani, autoarea cărților pentru copii din colecția „Fiecare viață este un dar”, a primit un premiu special pentru atelierul „Pro-viață pe înțelesul copiilor”, organizat pe baza cărții „Împreună pentru viață”. A fost primul atelier organizat cu această carte în limba română. Organizatorii Galei au anunțat că vor organiza o leapșa de strângere de fonduri pentru publicarea cărții la Marșul pentru viață 2021. Până atunci sperăm că se va face o leapșă pentru finanțarea următoarei cărți pe care o scrie în sprijinul părinților adoptivi și a copiilor adoptați.

Marele premiu pro-viață pentru debut individual a fost oferit Ștefaniei Garoafa, studentă în anul VI la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, pentru clipul cu mărturia ei pro-viață și cu tricourile deosebite cu mesaje pro-viață pe care le realizează. Clipul poate fi văzut aici.

Marele premiu pentru debut instituțional a fost oferit Elizei-Maria Cloțea, Președintele Asociației Studenți pentru viață, pentru inițierea grupului „Liceeni pentru viață”, a școlii de vară „Viitorul este pro-viață”, a Lepșei pro-viață și a unui proiect pro-viață pe Tik Tok.

Marele premiu pentru organizații de tineri care susțin femeile în criză de sarcină a fost oferit organizației ROYA ( Romanian Orthodox Metropolia of the Americas). Rareș Răducu, președintele organizației a spus: „este foarte important să le arătăm (n.r. femeilor în criză de sarcină) că sunt oameni care le susțin, care le pot ajuta și moral, și financiar. De aceea întotdeauna am încercat să ajutăm mișcarea pro-viață, și în România, dar și în spațiul nord-american.”

Marele premiu pentru sponsori a fost oferit Asociației Sf. Paraskeva din Chicago , pentru sprijinul oferit în ultimii ani la tipărirea revistei „Pentru viață”. Doamna Mariana Cuceu, președintele Asociației a spus: „Sunt foarte impresionată de toate ideile extraordinare pe care le-am văzut aici, de grupul de povești. M-am bucurat foarte mult. Sprijinim cu sufletul Marșul pentru viață.”

Gala s-a încheiat cu un moment artistic deosebit, susținut de Georgiana Nistor și Diana Păcuraru. La sfârșit, Asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață au anunțat că Școala de vară „Viitorul este pro-viață” se va desfășura anul acesta în mediul online, iar alte detalii vor fi disponibile în curând.

Sursă: Marșul pentru viață

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer