10 sfaturi pentru organizarea timpului în familie de la Rachel Campos-Duffy, contributor FoxNews și mamă a 11 copii


Rachel Campos-Duffy este contributor la Fox News și Fox Business. De 21 de ani este căsătorită cu fostul congressman Sean Duffy, iar împreună au 9 copii în viață și doi pe care i-au pierdut. Al nouălea copil este Valentina StellaMaris, o fetiță cu Sindromul Down. Are o experiență extraordinară în creșterea copiilor și în gestionarea nevoilor din cadrul familiei.

Iată 10 sfaturi pentru organizarea timpului în familie pe perioada izolării publicate de Rachel Campos-Duffy:

1. Explicați coronavirusul. Dacă nu ați făcut-o deja, discutați cu membrii familiei. Pentru copii, informațiile pe care le primesc de la prieteni, le citesc pe rețelele de socializare sau le aud la știri pot fi înfricoșătoare. Răspundeți-le la toate întrebările și spuneți-le ce pot face pentru a ține virușii departe. Le-am spus copiilor mei că a fi curat este o datorie patriotică.

A fost mai greu să vorbesc cu copiii mai mari și cu colegii lor decât cu cei mici. Lipsa mersului la școală pentru ei s-a tradus în stat cu prietenii. În primele zile am permis câteva excursii, dar pe măsură ce problemele s-au accentuat am venit cu idei mai clare, a trebuit să stabilim reguli.

Din nou, am vorbit despre asta în termeni de datorie patriotică și i-a ajutat să simtă că a fost o contribuție, nu o pedeapsă.

2. Folosiți timpul pentru familie! Atât timp cât sunteți izolați împreună, bucurați-vă unul de celălalt. Gătiți împreună, jucați cărți, dansați, vizionați filme, scoateți albume și filme de familie. Cei mai mulți dintre noi ne plângem că nu avem niciodată suficient timp pentru familie. Ei bine, acum avem. Așa că profitați la maxim și nu ezitați să vă bucurați de acest timp prețios împreună.

3. Stabiliți un program. Încercați să stabiliți un program serios pentru teme, mese și ora de culcare. Nu trebuie să fiți rigizi, dar stabilirea unui obiectiv, de exemplu, realizarea temelor înainte de prânz va lăsa mult timp pentru distracție după. Pentru a intra în rolul potrivit pentru școală le cer copiilor să se schimbe de pijamale, să se spele pe dinți și să aibă părul pieptănat, așa cum se pregătesc pentru o zi normală de școală. Sună ca o nebunie ce zic, dar am descoperit că fetele mele sunt mai obraznice și dezorganizate atunci când părul lor este încurcat.

4. Faceți exerciții fizice. Este greu de respectat această regulă când toată lumea e acasă și are nevoie de tine, dar chiar și 20 de minute de mișcare urmate de un duș îi vor face pe mama și tata să se simtă mai bine. Întotdeauna apare o stare de bine după puțină mișcare și un duș. Ca mamă ocupată, am făcut întotdeauna mișcare acasă. Nu m-am simțit niciodată mai bine știind că am investit în echipamente de antrenament acasă.

5. Lucrează de acasă. Dacă nu aveți un birou acasă, amenajați o cameră sau un loc din casă pentru serviciu. Organizați-vă un spațiu cât mai plăcut și mai prietenos. Poate lucrați mai bine lângă o fereastră cu lumină naturală. Folosiți o plantă, o fotografie înrămată sau o pictură pentru a decora biroul. Organizează-te cu partenerul tău pentru conferințele online și pentru a avea timp să răspunzi la mailuri. Dacă ești părinte singur, cere ajutorul sau plătește o persoană mai în vârstă să-i urmărească pe copii în timp ce lucrezi. Când nu reușești să faci ceva, un film te va ajuta să te liniștești pentru un timp. Fără vinovăție. Trebuie să faci ce e de făcut.

6. Deleagă treburile casnice. În cazul nostru, 3 mese pe zi pentru 11 persoane înseamnă foarte multă muncă. Toată lumea trebuie să aibă responsabilități în ceea ce privește pregătirea meselor și curățenia.

Pentru această perioadă de carantină, am făcut un program de mic dejun, prânz și cină în loc de spontaneitatea pe care o folosim de obicei. Chiar și cei mai mici copii pot face mai multe decât credeți, curățând butoane și întrerupătoare de lumină prin casă etc.

7. Citiți. Acum este momentul să vă încurajați copiii să citească din clasici. Mulți dintre copiii noștri nu-i citesc la școală. În plus, recitirea unei cărți pe care ai iubit-o în copilărie este un lucru frumos. Dacă nu le aveți în casă, comandați-le online. Copiilor le place să primească daruri, mai ales acum!

8. Tehnologia. De obicei le cerem copiilor noștri să nu piardă timp pe rețelele de socializare, dar în momentele acestea discuțiile online cu prietenii și bunicii pot fi reconfortante și ușurează izolarea, având în vedere că toți suntem în aceeași barcă.

9. Luați aer proaspăt. O plimbare cu câinele, o ieșire pe lângă casă pot fi o ușurare. După teme lăsați copiii să alerge prin curte sau să stea pe balcon, având grijă la siguranța lor.

10. Rugați-vă împreună. Rugați-vă în familie pentru cei bolnavi, pentru cei care lucrează în sistemul medical, pentru oamenii de știință, pentru bunicii singuratici, pentru cei de la casele de bătrâni și pentru președintele și conducătorii noștri.

Concentrați-vă pe rugăciunea pentru ceilalți. Este un alt mod de a-i ajuta pe copii să realizeze că va fi bine. Pentru familiile ocupate care nu și-au făcut o tradiție pentru timpul de rugăciune, nu există un moment mai bun de a începe!

În cele din urmă, gândiți-vă cum puteți ajuta cei mai vulnerabili dintre noi – pe vârstnicii noștri. Puteți să le faceți cumpărături sau să-i ajutați în alte moduri? (Cu respectarea distanțării sociale, desigur).

Cu toții suntem împreună!

Sursă: Centrul Sf. Alexandra

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer