Căutăm soluții pentru o tânără cu copil mic sechestrată de concubin lângă Caracal


Actualizare 3 aprilie 2020:
Dragostea pentru viață a învins! Diana* este în siguranță

Dragi prieteni, scriu această actualizare cu emoție și cu lacrimi în ochi. Dragostea a învins. Câțiva oameni cu suflet mare au salvat viața Dianei și a copilului ei. A fost scoasă de acolo și acum este în siguranță, iar peste o vreme va ajunge acasă. Situația ei a fost „acum sau niciodată”. Dacă nu era sprijinită acum și se întorcea la concubin, ea și copilul ar fi fost în cel mai mare pericol. Agresivitatea lui s-ar fi dezvoltat exponențial, la fel și frica ei de a mai cere ajutor.

Nu sunt de ajuns cuvintele pentru a mulțumi celor care au ajutat. Nu pot să dau nume pentru a proteja identități, dar spun doar atât: cineva și-a lăsat soția și copilul, a condus sute de kilometri, s-a expus unor riscuri ajutând ca Diana să ajungă într-un loc sigur. Alți oameni și-au riscat diferite relații sau poziții sociale făcând tot ce le-a stat în putință pentru a o salva pe Diana și pe copilul ei.

Izolarea socială mă oprește să-i îmbrățișez pe oameni și să le mulțumesc, însă sunt sigură că bucuria sufletească pe care o trăiesc acum e mai puternică.Mulțumesc din toată inima celor care au distribuit această postare, celor care au postat comentarii și au trimis mesaje! Uneori un share poate salva vieți.

#viatainvinge și #viațabatefilmul
PS: Când toate vor trece cu bine, o să povestesc cum au fost lucrurile.

Actualizare:
Vă mulțumesc mult pentru comentarii și mesaje. Unul dintre ele a dus la identificarea unei soluții, prin care nădăjduim că tânăra va fi ajutată în următoarele zile. O să fac un update, sper pozitiv, în acel moment. Până atunci, vă rog pomeniți-i pe cei doi, mamă și copil, și pe alte femei și copii victime ale violenței domestice a căror situație riscă să se înrăutățească și pentru care autoritățile au anunțat că vor lau măsuri speciale în aceste zile…

Mesaj nou în Inbox în această seară: „Bună seara, nu știu dacă mă mai țineți minte. În 2018 m-ați ajutat să păstrez sarcina. Acum sunt bine, m-am căsătorit. Peste trei săptămâni voi naște al doilea copil. Vreau să vă rog ceva. Am o prietenă care s-a mutat în urmă cu un an și ceva lângă Caracal. Are 19 ani și un copil de 9 luni. Concubinul o bate și o sechestrează. Ar vrea să se întoarcă acasă, dar nu o lasă să plece și n-are nici cu ce să plătească un autobuz sau un tren. A încercat o dată să plece, dar cineva l-a anunțat pe concubinul ei că ea e în stația de autobuz. S-a dus, a bătut-o și a sechestrat-o din nou. Acum e la spital cu copilul și e o șansă să vorbiți cu ea. În rest, când e acasă el îi ia telefonul și o bate.”

Acesta este unul dintre cazurile pentru care se solicită sprijin în această perioadă la Centrul Sf. Alexandra. Am vorbit cu Diana*. Ea e din altă zonă a țării și și-ar dori să se întoarcă la părinți, chiar dacă situația materială a familiei este dificilă. Îi e frică de concubin. Se teme pentru viitorul ei, pentru viitorul copilului. Spune că la început el nu s-a purtat așa. I-a promis multe și pe urmă s-a schimbat radical. Ne dorim mult să o ajutăm, dar nu știm cum.

Am discutat cu ea și i-am spus că lucrul cel mai simplu pe care l-ar putea face este să anunțe Poliția. Ne-a explicat că practic nu poate să facă asta dintr-un motiv care nu ține de ea. Ea nu are nici o problemă legală, dar există un alt motiv pentru care consideră că situația s-ar înrăutăți dacă ar face așa.

Nu știm să existe în zonă un centru pentru victimele violenței. Nu știm pe cineva care ar putea să o scoată de unde e și să ajungă în siguranță undeva unde să-i fie bine ei și copilului. Mâine vom solicita sprijinul Direcției de Asistență Socială locale. Dacă aveți idei, vă rog să ne ajutăm să găsim o soluție pentru Diana și copilul ei.

*Numele este modificat pentru protejarea identității.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer