Viața învinge în 2020


Scriu aceste gânduri în ziua în care era programat Marșul pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”. În mod paradoxal și neașteptat înainte, ceea ce părea o perioadă de sistare a activităților pro-viață se dovedește a fi, în mod necesar, o perioadă în care activitățile pro-viață se intensifică. Și asta nu din plictisul de a sta acasă, ci din necesitate! La Centrul Sf. Alexandra cresc solicitările de sprijin din partea femeilor însărcinate în general și din parte femeilor în criză de sarcină în special. Mai multe detalii puteți citi aici.

Fiecare dintre noi ne dorim să depășim epidemia. Să ne întoarcem la ceea ce avem de împlinit în această viață. Chiar dacă situația socială e incertă, simțim că e important să trăim și să mergem mai departe. Exact așa simt și copiii nenăscuți. Vor să iasă la lumină și să-și împlinească menirea în această lume. Suntem datori față de generatiile viitoare la fel cum suntem datori față de generatiile trecute, suntem datori față de copiii născuți și nenăscuți la fel cum suntem datori față de persoanele vârstnice și foarte vârstnice.

Organizațiile pro-viață sunt la datorie. Femeile în criză de sarcină au nevoie mai mult ca oricând să știe că nu sunt singure. Fiecare moment în care vă rugați pentru ele contează. Fiecare încurajare pe care o transmiteți unei femei în criză de sarcină le dăruiește speranță. Fiecare postare pro-viață pe care o distribuiți inspiră pe cineva să facă bine. Fiecare donație pe care o faceți pentru a ajuta, alungă din sufletul cuiva incertitudinea zilei de mâine.

Viața va învinge în 2020 prin dragostea care unește inimile românilor în sprijinul vieții. Până acum s-a dovedit că distanța socială nu ne oprește să iubim, să fim solidari, să dăruim și să cooperăm pentru a-i sprijini pe alții. Luna pentru viață 1–31 martie 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” care s-a desfășurat majoritar acasă și online se apropie de sfârșit, dar activitățile pro-viață vor continua. Haideți să continuăm împreună!

#ViataInvinge2020

Vă invit pe toți cei care ați fi participat la Marșul pentru viață și citiți acest mesaj să scrieți câteva gânduri pe tema #ViataInvinge2020, în această zi în care era programat Marșul pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”.

P.S. Puteți citi aici comunicatul Marșului pentru viață 2020 și aici comunicatul cu privire la reprogramarea lui, dacă va fi posibil, în 17 mai, de Ziua Națională a Familiei.

Alexandra Nadane

Președintele Asociației România pentru viață

Sursă: România pentru viață

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer