KinetoBebe: Sugestii de exerciții fizice de făcut acasă cu copiii


Centrul de recuperare Pediatrică KinetoBebe atrage atenția că restricția intrării în contact cu mediul duce la creșterea orelor de inactivitate și de sedentarism și îndeamnă părinții să facă exerciții fizice cu copiii. Specialiștii KinetoBebe vor oferi în fiecare zi pe pagina de Facebook sugestii de exerciții fizice care pot fi făcute acasă cu copiii.

Iată postarea publicată pe site-ul Centrului KinetoBebe:

Așadar, după ce am primit vestea că, pentru siguranța noastră, trebuie sa rămânem în case și ne-am asigurat de măsurile inițiale de siguranță, începem să ne gândim și la cele pe termen lung.

Fiind nevoiți să lucrăm de acasă, este posibil să uităm să asigurăm nevoia de mișcare a celor mici iar ei vor ajunge să petreacă mai mult timp în față televizoarelor sau a tabletelor. Inactivitatea fizică duce la:

  • scăderea tonusului muscular și amplitudinii de mișcare;
  • tendința de poziții vicioase ale spatelui și nu numai;
  • scăderea imunității organismului.

Plimbările, orele de educație fizică dar și jucatul în parc vor lipsi și este bine să încercăm să le suplinim măcar prin 10-30 minute de activitate moderată. În plus, cei care deja urmau un program personalizat de kinetoterapie vor avea nevoie să țină cont de indicațiile date de terapeutul lor și să exerseze cu ei acasă pentru a nu pierde din progresele obținute până acum.

Zilnic urmăriți pagina @KinetoBebe pentru sugestii de exerciții.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer